Καύσωνας και μελτέμι μέχρι 8 μποφόρ την Κυριακή: Πού θα “χτυπήσει” 40άρια [χάρτες]

File Photo: Περαστικοί κρατούν ομπρέλες για να προστατευθούν από τον έντονο ήλιο και τη ζέστη στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση του μελτεμιού αναμένουμε την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, ενώ λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 21 έως 38 στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, από 23 έως 40 στα δυτικά ηπειρωτικά, από 22 έως 38 στη Θεσσαλία, από 23 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 25 έως 34 στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με εξαίρεση τη Ρόδο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς, από 24 έως 32 στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου, και στην Κρήτη από 21 έως 32 και τοπικά στα νότια έως 34 με 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στο ορεινά του νομού το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν έως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου. Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, και παρουσιάζει την πρόγνωση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων πάνω από την Αθήνα, η ατμόσφαιρα θα παραμείνει θερμότερη έως και 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου από την μέση τιμή της περιόδου 1981 – 2010.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-08-2019

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος Σέιχ Σου μέχρι την Τρίτη λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: