Καβαλιώτικη start-up δημιουργεί τέχνη σε μεταξωτά μαντίλια και λανσάρεται παγκοσμίως [video, photos]

Η διαδικτυακή γκαλερί μαντιλιών MANTILITY ξεκινάει το ταξίδι της από την πλατφόρμα του Indiegogo με σχέδιο να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας. Photo via Facebook, @mantility




Μια νέα, φιλόδοξη επιχειρηματική κίνηση που ετοιμάζεται εδώ και δύο περίπου χρόνια με έδρα την πόλη της Καβάλας, πραγματοποιεί τον Αύγουστο του 2019 το πρώτο της αποφασιστικό βήμα διεκδικώντας χρηματοδότηση από τη διεθνή διαδικτυακή κοινότητα μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης), της Indiegogo.

Η MANTILITY είναι μια διαδικτυακή γκαλερί που σε συνεργασία με Έλληνες σχεδιαστές δημιουργεί, παράγει και εμπορεύεται υψηλής ποιότητας μεταξωτά μαντίλια. Κάθε μαντίλι φέρει τις αξίες του σύγχρονου ελληνικού design, συνδυάζει επιμελώς τη μόδα με την τέχνη και διατίθεται σε περιορισμένα «αντίγραφα». Και όλα αυτά, σε προσιτές τιμές σε σχέση με το προσφερόμενο πολυτελές προϊόν.

Τι είναι η Γκαλερί MANTILITY
Η ιδέα «δουλεύει» ως εξής: Διαφορετικοί σχεδιαστές και καλλιτέχνες από ποικίλες κατηγορίες του Design (ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, κεραμίστες, σκηνογράφοι, καλλιτέχνες graffiti) παρέχουν στην γκαλερί τα έργα τους ώστε να «περαστούν» σε μεταξένιο καμβά. Κατόπιν, η MANTILITY τα τυπώνει ψηφιακά επάνω σε μαντίλια διαφόρων διαστάσεων (90Χ90εκ, 45Χ45εκ, 70Χ200εκ) τα οποία παράγονται στο Σουφλί από 100% υψηλής ποιότητας (6A/5Α) μετάξι!

Αυτές τις μέρες, η MANTILITY πραγματοποιεί το παγκόσμιο λανσάρισμά της μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) Indiegogo. Η εταιρία φιλοδοξεί με τη βοήθεια της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει νέες αξιόλογες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους που θα της επιτρέψουν να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί.

Μια νέα επιχειρηματική ιδέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MANTILITΥ είναι η μοναδική ελληνική εταιρία (μόδας-design) που αυτήν τη στιγμή διεκδικεί χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα της Indiegogo και μάλλον και η τελευταία, μιας και από τις 12.08.2019 η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον επιλέξιμη!

Photo via Facebook, @mantility

H φιλοσοφία και οι άνθρωποι πίσω από τη MANTILITY
Το όνομα του Βrand αποτελεί μια ιδιότυπη σύνθεση ελληνικής και αγγλικής λέξης. Δημιουργεί μια νέα έννοια που απευθύνεται στην εκλεπτυσμένη λογική και στη συνήθεια που προκύπτει από τη χρήση της νόησης και της γνώσης.

Τα μαντίλια της MANTILITY αποτελούν premium προϊόντα σε προσιτές τιμές. Η γκαλερί μπορεί και το πετυχαίνει αυτό χάρη στην «απευθείας στον καταναλωτή» προσέγγισή της που αποκλείει τους «μεσάζοντες», διαθέτοντας τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Ιδρύτρια της MANTILITY είναι η Καβαλιώτισσα Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη με σπουδές στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Εδώ και 6 χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί επιχειρηματικές ιδέες για τρίτους ως Business Architect, ενώ για 13 χρόνια σχεδίαζε και υλοποιούσε αναπτυξιακά προγράμματα για λογαριασμό μεγάλου δημόσιου οργανισμού από τη θέση της Διευθύντριας, από όπου και παραιτήθηκε το 2018 ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην υλοποίηση του οράματός της για τη MANTILITY.

Photo via Facebook, @mantility

«Στην ομάδα της MANTILITY αντιλαμβανόμαστε τα μαντίλια μας ως έναν ευγενή αγγελιαφόρο του μεταξιού και ως “καμβάδες” για ταλαντούχους καλλιτέχνες να αφηγηθούν ιστορίες και συναισθήματα και να δημιουργήσουν μοναδικά τεχνουργήματα μόδας που θα συντροφεύουν ιδανικά τις καθημερινές στιγμές των ανθρώπων που θα τα φορούν», σημειώνει η ίδια, ονομάζοντας την επιχειρηματική της πρωτοβουλία ως «Κίνημα MANTILITY», θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδεαλιστική προσέγγιση που ένωσε τόσους δημιουργικούς ανθρώπους κάτω από μία ιδέα.

Καβαλιώτες καλλιτέχνες στην Γκαλερί της MANTILITY
Η γκαλερί MANTILITY «βγαίνει» στη διεθνή αγορά σε συνεργασία, αρχικά, με έντεκα (11) δημιουργούς οι οποίοι έχουν σχεδιάσει μαντίλια που διαφέρουν σε τεχνοτροπία, προσέγγιση και διάθεση και περιλαμβάνουν από μοτίβα λουλουδιών και γεωμετρικά σχέδια μέχρι δημιουργική φωτογραφία και ψηφιακά επεξεργασμένα έργα ζωγραφικής που έχουν επηρεάσει την πορεία της Τέχνης.

Ανάμεσα στους δημιουργούς του «κινήματος» MANTILITY, θα συναντήσει κανείς και αρκετούς Καβαλιώτες, όπως ο βραβευμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κεραμίστας και ζωγράφος Κώστας Καρακίτσος, ο εικαστικός που διδάσκει και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Κώστας Γκουρτζής, καθώς και ο γραφίστας Μιχάλης Τουμανίδης (Tooman Design).

Επίσης, η εταιρία έχει συνεργαστεί και με τη Σχεδιάστρια Κοσμημάτων Αντιγόνη Καπουτζή (Antigoni Jewellery) για την παραγωγή μοναδικών scarf rings τα οποία θα διατίθενται μαζί με τα «πακέτα» (perks) που θα προωθήσει μέσα από την πλατφόρμα του Indiegogo, ενώ τη μουσική στο βίντεο της καμπάνιας MANTILITY «υπογράφει» ο συνθέτης και μουσικός (δεξιοτέχνης στο κανονάκι) Άλκης Ζοπόγλου και μιξάρει ο επίσης Καβαλιώτης Moody Sanchez (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καραουλάνης).

Photo via Facebook, @mantility

Υψηλή ποιότητα σε περιορισμένα «αντίγραφα» και σε προσιτές τιμές
Το κάθε σχέδιο MANTILITY θα διατίθεται αυστηρά σε 200 μαντίλια, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον εκάστοτε σχεδιαστή και με την εξάντλησή του θα δίνει τη σειρά του σε νέα σχέδια και νέους καλλιτέχνες να προσθέσουν τις δικές τους δημιουργίες στη γκαλερί της MANTILITY.

«Στη MANTILITY πιστεύουμε πραγματικά στη βιώσιμη αγοραστική συμπεριφορά αφενός και αφετέρου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εκλεπτυσμένη γκαλερί που θα αποτελέσει βήμα έκφρασης και προώθησης των έργων αξιόλογων καλλιτεχνών προσφέροντας κορυφαίας ποιότητας μεταξωτά μαντίλια σε προσιτές τιμές», σημειώνει η κ. Υψηλάντη, δηλώνοντας αισιόδοξη για την πορεία της καμπάνιας MANTILITY στο crowdfunding.

To όραμα της ιδρύτριας είναι «να καταστεί η γκαλερί MANTILITY ένα σημείο συνάντησης, ένας νέος τόπος αυθεντικότητας, μια πολυδιάστατη εικαστική συλλογικότητα. Να γίνει η μεταξένια κλωστή που ενώνει την πανίδα και τη χλωρίδα με τους ανθρώπους, την τέχνη και τις τεχνικές τους».

ΠΗΓΗ: kavalapost.gr

Ξαφνικό μπουρίνι, υδροστρόβιλος και μετά… πυρκαγιά στην Σιθωνία Χαλκιδικής [videos,photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: