Καθαρός και ο Σαμαράς για τη Novartis: Στο αρχείο η υπόθεση, στον αέρα οι βαλίτσες

File Photo: Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Φωτογραφία: @samaras_antonis




Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της Novartis και για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά από δύο και πλέον χρόνια, από τότε που έφθασε η σχετική δικογραφία στη Βουλή.

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Τόσο για τον κ. Σαμαρά, όσο και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν προέκυψε τίποτα από όσα, οι αποκαλούμενοι, προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωσή του είχαν αναφερθεί σε τροχήλατη βαλίτσα με χρήματα που ο Φρουζής είχε μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου.

O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς Που έχει καταθέσει μηνύσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis».

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για τους κυρίους Βενιζέλο, Πικραμένο, Σαλμά, Λυκουρέτζο και Κουτρουμάνη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς και γι αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή για άλλες ενέργειες.

Πηγή: skai.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: