Αναστασιάδης: Καλό κλίμα με Ακιντζί, αν συμβάλλει και η Τουρκία, θα έχουμε θετικές εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τελεί τα εγκαίνια του Πολιτισμικού και Μορφωτικού Κέντρου Συλίκου «Οδύσσειο». ΚΥΠΕ ΓΤΠ, Σ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Την ελπίδα ότι, παρά τις διαφωνίες που παραμένουν, σύντομα θα υπάρξει η ευκαιρία να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος για επίλυση του Κυπριακού, εάν και εφόσον προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η Τουρκία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του απόψε στα εγκαίνια του «ΟΔΥΣΣΕΙΟΥ» Πολιτισμικού και Μορφωτικού Κέντρου Συλίκου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,αναφερόμενος στη σημερινή του συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, είπε πως έγινε σε ένα θετικότατο κλίμα.

“Ευελπιστώ, παρά τις διαφωνίες που παραμένουν, ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος, εάν και εφόσον βεβαίως προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η Τουρκία, η οποία δυστυχώς μέσα από έκνομες ενέργειες αντί να δημιουργεί ή να συμβάλει στη δημιουργία του θετικού κλίματος, οξύνει την ανασφάλεια και οξύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων”, ανέφερε.

Για αυτό που θέλω να βεβαιώσω, πρόσθεσε, “είναι ότι, όσο αντιλαμβανόμαστε ή συμμεριζόμαστε τις έγνοιες ή τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, άλλο τόσο και πολλαπλάσιο δεν μπορεί να παραγνωρίζουμε τις έγνοιες, τις ανησυχίες, την προοπτική και το μέλλον που θέλουν να έχουν και οι Ελληνοκύπριοι δημιουργώντας συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, βιώσιμου κράτους πριν και πάνω από όλα, στη βάση και μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, δεν μπορούμε να υστερούμε από τις υπόλοιπες”.

Θέλω να ελπίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση, πέραν της δικής μας δεδηλωμένης καλής βούλησης, ανάλογα θα συναντήσουμε και τη βούληση των Τουρκοκυπρίων, αλλά και της Τουρκίας, πρόσθεσε.

“Ο πόθος ο δικός σας είναι και δική μου επιθυμία. Αν μη τι άλλο είναι και θέμα καθήκοντος προς αυτή την πατρίδα. Αυτός ήταν και ο σημερινός στόχος της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί”, επεσήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναφερόμενος στο έργο που εγκαινιάστηκε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως κάθε φορά που εγκαινιάζεται ένα έργο το οποίο θα συνδράμει στην πολυπολιτισμική παράδοση του τόπου είναι και ένα λιθαράκι σε αυτό που αποτελεί την Ιστορία και την παράδοση αυτής της χώρας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Να σταματήσει τις έκνομες ενέργειες η Τουρκία τόνισε ο Αναστασιάδης στον Ακιντζί: Τι δήλωσε για φυσικό αέριο, ΜΟΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: