Ή θα μας ανατρέψετε ή brexit χωρίς συμφωνία υποστηρίζει υπουργός του Τζόνσον

File Photo: Ο Μπόρις Τζόνσον ομιλεί ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου. EPA, UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT




Το Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει επείγουσα συζήτηση για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο σκιώδης υπουργός Εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ, παραπέμποντας σε σχέδιο που θα προσφέρει μία ευκαιρία για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αποκλείει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Τη Δευτέρα θα εισαγάγουμε ψήφισμα στο πλαίσιο μίας Standing Order 24 και αυτό θα σημαίνει ότι θα επιχειρήσουμε να έχουμε μία επείγουσα συζήτηση», δήλωσε το στέλεχος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Sky News.

Η απάντηση του υπουργού της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον αρμόδιου για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Τζέικομπ Ρις-Μογκ ήταν «προκλητική».

Υποστήριξε ότι οι βουλευτές που θέλουν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, έχουν δύο επιλογές: να αλλάξουν τον νόμο ή να αλλάξουν την κυβέρνηση, και αν δεν καταφέρουν να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θρηνούν και τρίζουν τα δόντια γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν», δήλωσε στο BBC ο Ρις Μογκ, ακραιφνής ευρωσκεπτικιστής και ο αγγελιαφόρος του Μπόρις Τζόνσον στην βασίλισσα Ελισάβετ, επιφορτισμένος για να της επιδώσει την επιστολή για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου στην θερινή κατοικία της στο Μπαλμόραλ.

«Ο ένας είναι η αλλαγή της κυβέρνησης και ο άλλος, η αλλαγή του νόμου. Εάν κάνουν ένα από τα δύο αυτά, τότε θα έχουν αποτέλεσμα».

«Εάν δεν έχουν το θάρρος ή την αποφασιστικότητα να κάνουν κάποιο από τα δύο, τότε θα φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου κατ’ εφαρμογήν του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος», είπε.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες, ο Ρις Μογκ δήλωσε ότι εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη να επαναδιαπραγματευθεί ένα «λογικό» Brexit ή να αναγκάσει την Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία.

«Εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει ένα θέλει μία λογική συμφωνία ή αν πρόκειται να επιμείνει στην “βασαλοποίηση”, περίπτωση κατά την οποία θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: