Η ναζιστική συμμορία σε αποσύνθεση: Η Χρυσή Αυγή κατέβασε ακόμη και το site της

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει στα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής. Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή αποσυντίθεται, λίγο πριν από την δικαστική απόφαση που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την περαιτέρω τύχη των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν τον πανικό που έχει καταλάβει τα μέλη της καθώς χάνοντας την κοινοβουλευτική ασπίδα και την προβολή που είχαν περιμένουν το μοιραίο. Την απόφαση του δικαστηρίου που με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξετάζει συνολικά το βίο και την πολιτεία του μορφώματος το οποίο μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης με τον μισαλλόδοξο λόγο και πρακτική της βίας.

Τα γραφεία της οργάνωσης κλείνουν σταδιακά σε όλη την Ελλάδα καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα έσοδα. Πριν λίγες ημέρες έκλεισαν στα Τρίκαλα ενώ ετοιμάζονται να κλείσουν και τα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, στη Μεσογείων.

Παράλληλα, η οργάνωση ξεγυμνώνεται και βγαίνουν στη επιφάνεια οι εσωτερικές της έριδες. Ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον «φύρερ» της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Γιάννης Λαγός που στάλθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μήπως και διασωθεί από απειλούμενη βαριά ποινή λόγω της εκκρεμούσας σε βάρος του κατηγορίας στη δίκη, δήλωσε ήδη ανεξάρτητος.

Πολλά ακόμη στελέχη φεύγουν είτε προαναγγέλλοντας νέους σχηματισμούς είτε προσπαθώντας να ενταχθούν αλλού.

Τελευταίο αλλά σημαντικό δείγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται το κατέβασμα του site της οργάνωσης, όπως επισημαίνει ο Βηματοδότης. Δεν λειτουργεί εδώ και εβδομάδες χωρίς κανείς να γνωρίζει αν πρόκειται για απόρροια της εσωτερικής διαμάχης ελέγχου της μισοδιαλυμένης οργάνωσης ή για τακτικό ελιγμό ενόψει της δικαστικής απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, ενός καλού μύρια έπονται, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ρήση.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: