Η Λουτ τα είπε τηλεφωνικά με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το ταξίδι στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο

File Photo: Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Τζέιν Χολ Λουτ. Φωτογραφία απο Twitter




H Τζέιν Χολ Λουτ πραγματοποιεί τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους δύο ηγέτες, προκειμένου να προγραμματίσει το ταξίδι της στην Κύπρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει σχετικά, σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου: «Η ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ είχε σήμερα αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα Λουτ συζήτησαν για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και συμφωνήθηκε όπως η κα Λουτ επισκεφθεί την Κύπρο ενωρίς στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνομιλία συμμερίστηκαν την άποψη ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η απαραίτητη προεργασία για να φτάσουμε σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μουσταφά Ακιντζί ο τουρκοκύπριος ενημέρωσε την Τζέιν Χολ Λουτ για τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη στις 9 Αυγούστου.

Κατά τη συνομιλία τους Ακιντζί και Λουτ «αντάλλαξαν απόψεις για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι Όροι Αναφοράς». Η ανακοίνωση καταλήγει με το ότι η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο στις αρχές Σεπτεμβρίου για συναντήσεις με τους δύο ηγέτες. Αργότερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: Philenews

Γαλλικό μήνυμα στην Κύπρο προς πάσα κατεύθυνση στην άσκηση SAREX “CYFRA”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: