Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια δήλωσε ο Σαββίδης

File photo: Ο Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης. Πηγή φωτογραφίας: ΓΤΠ – Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει βοήθεια, για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Εύβοιας, όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κ. Σαββίδη.

“Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό μου, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει βοήθεια, για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Εύβοιας”, σημειώνει ο κ. Σαββίδης.

“Ο κ. Χρυσοχοΐδης με ευχαρίστησε και συμφωνήσαμε όπως είμαστε σε συνεχή επαφή”, προσθέτει.

Επισημαίνει ακόμη πως “δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας είναι έτοιμες να μεταβούν άμεσα στην Ελλάδα”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια, βοήθεια από την Ευρώπη: Εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνα [videos,photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: