Κίνα: Αναθέρμανση της κούρσας των εξοπλισμών συνιστά η αμερικανική πυραυλική δοκιμή

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπινγκ. EPA, JIM LO SCALZO, FILIP SINGER
Η εκτόξευση αμερικανικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς θα προκαλέσει την αναθέρμανση της κούρσας των εξοπλισμών, δήλωσε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο «μιας κλιμάκωσης των στρατιωτικών αντιπαραθέσεων».

Η αμερικανική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ανοικτά της Καλιφόρνιας «θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Γκενγκ Σουάνγκ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η εκτόξευση του πυραύλου, λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της συνθήκης εξοπλισμών INF την οποία κατήγγειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, «αποδεικνύει πως ο αληθινός σκοπός της αμερικανικής αποχώρησης ήταν (…) να προχωρήσει χωρίς επιφυλάξεις προς την ανάπτυξη πυραύλων και να αγωνιστεί για τη μονομερή στρατιωτική υπεροχή», είπε ο Γκενγκ.

Με όρους πολύ παρόμοιους με εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν λίγο νωρίτερα από τη Ρωσία, ο Κινέζος εκπρόσωπος εκτίμησε πως η χειρονομία της Ουάσινγκτον θα «αναθερμάνει την κούρσα των εξοπλισμών και θα οδηγήσει σε μια κλιμάκωση των στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, κάτι που θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μόσχα δεν θα παρασυρθεί σε κούρσα εξοπλισμών: Ρωσική απάντηση σε δοκιμή πυραύλου από ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal