Η Ινδία διαψεύδει τις κατηγορίες του Πακιστάν για χρήση βομβών διασποράς στο Κασμίρ

Για χρήση βομβών διασποράς κατηγόρησε το Πακιστάν την Ινδία. @Man_4rmMars
Το Πακιστάν κατηγόρησε σήμερα, Σάββατο, την Ινδία πως χρησιμοποιεί απαγορευμένες βόμβες διασποράς, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο δύο πολίτες και να τραυματισθούν άλλοι 11 στη διαφιλονικούμενη επαρχία του Κασμίρ.

Στο πλαίσιο της νιοστής ανάφλεξη της έντασης μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή αυτή, η Ινδία απέρριψε τις κατηγορίες της γείτονός της.

Ο πακιστανικός στρατός δημοσίευσε οπτικό υλικό που κατά την ερμηνεία του αποδεικνύει ότι επρόκειτο για οβίδες με τις οποίες η Ινδία στόχευσε περιοχές στο Κασμίρ στις 30 και 31 Ιουλίου. Επίσης δημοσίευσε φωτογραφίες με θύματα, μεταξύ τους και ένα παιδί 4 ετών, που ισχυρίζεται ότι βρήκαν τον θάνατο, ή τραυματίσθηκαν, από τον βομβαρδισμό.

«Η χρήση βομβών διασποράς από τον ινδικό στρατό συνιστά παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και είναι καταδικαστέα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των πακιστανικών δυνάμεων ταξίαρχος Ασίφ Γκαφούρ.

Ινδοί ομόλογοί του διαβεβαίωσαν το πρακτορείο Reuters πως οι βομβαρδισμοί ένθεν των συνόρων του Κασμίρ ήσαν αναλογικοί και πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση πυρών του πακιστανικού στρατού. «Αυτού του είδους οι απαντήσεις στρέφονται αποκλειστικά κατά στρατιωτικών στόχων και τρομοκρατών που διεισδύουν στην δική μας περιοχή επικουρούμενοι από τον πακιστανικό στρατό», αναφέρεται και στο ανακοινωθέν του ινδικού στρατού.

Ο ένας από τους ινδούς αξιωματικούς ανέφερε πως η φωτογραφία που δημοσίευσαν οι Πακιστανοί αφορά βλήμα όλμου κι όχι βόμβα διασποράς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νόμιμος ο διορισμός διοίκησης στην Citgo από τον Γκουαϊδό έκρινε αμερικανικό δικαστήριο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal