Η επίθεση συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ δεν παραβιάζει τη συμφωνία με την Άγκυρα, λέει ο Λαβρόφ

File Photo: O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. EPA, SERGEI CHIRIKOV




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, πως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ δεν παραβιάζει οποιεσδήποτε συμφωνίες με την Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως οι επιθέσεις του συριακού στρατού στη βορειοδυτική Συρία προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Συριακά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει αντάρτες και ένα τουρκικό στρατιωτικό παρατηρητήριο στη βορειοδυτική Συρία σε μια επίθεση για την ανάκτηση εδαφών και πόλεων που είχαν χάσει στις αρχές του πολέμου.

Αρχίζει αύριο η παράδοση στην Τουρκία άλλης μιας συστοιχίας ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, μεταδίδει το Ανατολή

Στην Τουρκία πρόκειται να παραδοθεί από αύριο μια δεύτερη συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα πρώτα τμήματα του συστήματος, για το οποίο η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει πως δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, παραδόθηκαν στην Άγκυρα τον Ιούλιο παρά τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις σχετικά με την αγορά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE, Reuters

Ακόμη μια συστοιχία ρωσικών πυραύλων S-400 την Τρίτη στην Τουρκία, δήλωσε ο Ακάρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: