Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους, μεταξύ αυτών οι κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, η συνεχιζόμενη διαμάχη ΑΚΕΛ-Κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα για ξέπλυμα χρήματος και οι νέες διαδικασίες που εφαρμόζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Προβάλλεται επίσης ο έρανος για να σωθεί ο μικρός Αντώνης που πάσχει από σπάνια ασθένεια, οι δημαρχιακές εκλογές στο Δήμο Αμμοχώστου, το θανατηφόρο στα Διαβατά στην Ελλάδα με θύμα μια έγκυο, το ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών και οι έρευνες για τις φωτιές σε διάφορες περιοχές στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Τα βόλια του ΑΚΕΛ εναντίον του Προέδρου πιάνουν ΑΚΕΛ!» γράφει πως φάσκουν και αντιφάσκουν οι του ΑΚΕΛ στο θέμα του ξεπλύματος και ότι προσπαθούν να αναγάγουν σε μείζον πολιτικό το όλο θέμα με το ‘αναμασημένο’ δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας. Αλλού αναφέρει ότι προκλήθηκαν αντιδράσεις από την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει να ανέβει το έργο ‘Κύπρος, πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα’ που είχαν παρακολουθήσει μαζί ΠτΔ-Ακιντζί στο Ριάλτο Λεμεσού. Η «Α» προβάλλει επίσης τις θέσεις υποψηφίων δημάρχων Αμμοχώστου ενόψει των εκλογών.

«Παιχνίδι για γερά νεύρα στην Ανατολική Μεσόγειο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως ο Ερντογάν δέχεται πιέσεις για τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και Ελλάδα-Κύπρος κρατούν χαμηλούς τόνους. Αλλού αναφέρει ότι στα επίπεδα 2018 ήταν οι αφίξεις τουριστών το επτάμηνο με ρεκόρ τον Ιούλιο. Ο «Π» αναφέρει επίσης πως ενώπιον της Ιεράς Συνόδου θα πάει το θέμα Ρώσων ιερωμένων που ‘λειτουργούν’ εκκλησίες στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

Κάτω από τον τίτλο «’Ιερά Εξέταση’ για δικαστές» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα πως εφαρμόζει νέες διαδικασίες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μετά τον σάλο περί διαπλοκής και ότι οι δικαστές θα περνούν από έξι στάδια αξιολόγησης. Επίσης ο «Φ» αναφέρεται σε στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου με βάση τα οποία το 2018 πληρώσαμε 5 εκατομμύρια για 166 συμβούλους-συνεργάτες. Επίσης γράφει ότι έφτασαν τους 14 οι αδειοδοτημένοι προμηθευτές ηλεκτρισμού στην κούρσα της ελεύθερης αγοράς.

«Η Τουρκία στέλνει και το Ορούτζ στην ΑΟΖ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι η Άγκυρα στέλνει και 4ο ερευνητικό σκάφος στην περιοχή ενώ φθάνει, την ίδια ώρα, στην Κύπρο αρχές Σεπτεμβρίου η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ. Αλλού γράφει ότι ανοίγει νέος κύκλος διαβουλεύσεων για διαμεσολάβηση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Η «Χ» προβάλλει ακόμη το αίτημα των Πυρογιατών για διάνοιξη του οδοφράγματος στο Πυρόϊ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «H κυβέρνηση ξεσπαθώνει στην διαμάχη για τον Αμπράμοφ» και προβάλλει τις συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για το ξέπλυμα χρήματος με αφορμή δημοσίευμα, και τις αντιπαραθέσεις για την παραχώρηση υπηκοότητας στο Ρώσο Αμπράμοφ, από την κυβέρνηση Χριστόφια. Αλλού προβάλλεται ο έρανος για να συγκεντρωθεί μεγάλο ποσό για να μεταβεί για ειδική θεραπεία στις ΗΠΑ ένα δίχρονο αγοράκι. Επίσης αναφορά γίνεται στα μέτρα για να τεθεί τέλος στις παρεμβάσεις στους οδομετρητές μεταχειρισμένων οχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Να απομακρύνει άμεσα το Γιαβουζ από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου ζητούν οι ΗΠΑ από τον Ταγίπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: