Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




H σύσκεψη του ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της συνάντησης με τον κατοχικό ηγέτη την Παρασκευή και πληροφορίες για το τι συζητήθηκε, οι διεργασίες για την διαδοχή του Αλέξη Γαλανού στο Δήμο Αμμοχώστου, οι εργασίες για τις περιφράξεις στα σχολεία, οι απαντήσεις στο εαρινό ευρωβαρόμετρο, η επιστολή ΥΠΕΣ για την μετεγκατάσταση προσφύγων και οι εκποιήσεις είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Χωρίς αμφισβητήσεις ο Πρόεδρος στο τετ-α-τετ με τον Ακιντζί» και γράφει ότι επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και συναίνεση στο χθεσινό συμβούλιο αρχηγών και ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα επιδιώξει μια δημιουργική συνάντηση για να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για επανάληψη του διαλόγου. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΟΙΚ εγείρει ερωτήματα για την εμπλοκή του χρηματοοικονομικού επιτρόπου στις εκποιήσεις. Η «Α» αναφέρει σε άλλο θέμα της ότι η Βρετανίδα που κατήγγειλε βιασμό της, υποστηρίζει τώρα ότι την ανάγκασαν να αποσύρει την καταγγελία της.

«’Δεν είμαστε καλά’ λένε έξι στους δέκα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στις απαντήσεις Κυπρίων στο εαρινό ευρωβαρόμετρο με το 57% να χαρακτηρίζει συνολικά κακή την κατάσταση της οικονομίας. Αλλού αναφέρει πως στα 72 εκ ευρώ ανέρχεται ο τζίρος τα αγοράς για το Airbnb με βάση ειδική έκδοση της KPMG για τον τουρισμό. Επίσης ο «Π» προβάλλει την σύσκεψη στο Τρόοδος χθες και γράφει πως χαμήλωσαν τους τόνους και ότι η συνάντηση της 9ης Αυγούστου με τον Ακιντζί έχει διπλό στόχο.

«Ενημέρωση, όχι συνδιαχείριση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» που αναφέρει ότι το μήνυμα που έλαβε ο ΠτΔ από τους πολιτικούς αρχηγούς χθες είναι ότι δε τίθεται θέμα συνδιαχείρισης των ενεργειακών πόρων και ότι ο Πρόεδρος θα εξηγήσει στον Ακιντζί ότι άλλο είναι ο διαμοιρασμός των εσόδων και άλλο η συνδιαχείριση. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι το Εφετείο στέλνει το μήνυμα ότι σε περιπτώσεις επιβολής ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, οι συνεργάτες της ΥΚΑΝ μπορούν να έχουν ηπιότερες ποινές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι επιστήμονες-μεταξύ αυτών και Κύπριος-προειδοποιούν για τη θαλάσσια ρύπανση στην ανατολική Μεσόγειο και ότι η Κύπρος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό.

« Δεν έδειξε εμπράκτως προθέσεις ο Πρόεδρος» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως στο συμβούλιο αρχηγών ο Πρόεδρος δεν ήταν διατεθειμένος να συγκρουστεί ούτε και να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις και διερωτάται αν στην συνάντηση της Παρασκευής οι δύο ηγέτες θα επιλέξουν ουσία ή τακτικισμούς. Αλλού γράφει ότι τρέχει το Υπουργείο Παιδείας να προλάβει τις περιφράξεις στα σχολεία. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στα 74 χρόνια από την ρίψη της ατομικής βόμβας και γράφει ότι ο εφιάλτης του πυρηνικού ολέθρου παραμένει.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Βαρώσια, φυσικό αέριο στιγματίζουν τις συνομιλίες» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι τα δύο αυτά ζητήματα φαίνεται ότι θα μπορούσαν να τουμπάρουν τη συνάντηση Προέδρου-Ακιντζί υπό το φως και νέων τοποθετήσεων της Άγκυρας ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουν συνομιλίες για χάρη των συνομιλιών. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για τις κινήσεις της Βουλής στο θέμα των εκποιήσεων. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τις απαντήσεις στο εαρινό ευρωβαρόμετρο για την κλιματική αλλαγή.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/08/2019

Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ την Τρίτη στις 8 μ.μ. μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: