Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η μεσολαβητική πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, για την τουριστική βιομηχανία που διασφαλίζει τετράχρονη εργατική ειρήνη, είναι το θέμα που δεσπόζει στον σημερινό Τύπο.

Προβάλλονται, επίσης, η σύγκρουση μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ, το θέμα του κατώτατου μισθού, οι άδειες λειτουργίας των γυμναστηρίων, καθώς και άλλα θέματα.

H «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «4 χρόνια εργατική ειρήνη με σφραγίδα … Ζέτας» γράφει ότι τετράχρονη εργατική ειρήνη στην τουριστική βιομηχανία επιτεύχθηκε χάρη στην Υπουργό Εργασίας. Αλλού αναφέρεται στην έκκληση του Προέδρου Αναστασιάδη προς το ΑΚΕΛ να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον της Κύπρου πάνω από κομματικές σκοπιμότητες. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης δηλώσεις της Ζέτας Αιμιλιανίδου ότι έρχεται πολύ σύντομα ο εθνικός κατώτατος μισθός.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ο κατώτατος μισθός all inclusive στα 870 ευρώ» και γράφει ότι η πρόταση της Υπουργού Εργασίας έσπασε τα αδιέξοδα στη διαπραγμάτευση ξενοδόχων – συντεχνιών. Αλλού προβάλλει την απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη προς το ΑΚΕΛ ότι έχει πάθος να τον απομακρύνει από την εξουσία. Αλλού αναφέρει ότι οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι της Ελληνικής Τράπεζας, Wargaming, Pimco, Δήμητρα Επενδυτική και Third Point, εξέλεξαν από έναν μη ανεξάρτητο μη εκτελεστικό σύμβουλο στο νέο ΔΣ.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο θέμα του «Συμφωνία με προεκτάσεις» γράφει ότι εργατική ειρήνη για τέσσερα χρόνια εξασφαλίζει η συμφωνία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Ο «Φ» γράφει για το χαλλούμι και σημειώνει πως αναζητούνται λύσεις για να αποσυρθούν οι αιτήσεις ακύρωσης των εμπορικών σημάτων με στόχο να δημοσιευτεί η αίτηση πριν αλλάξει ο Πρόεδρος της Κομισιόν. Γράφει επίσης ότι 75 από τα 900 γυμναστήρια εξασφάλισαν άδεια λειτουργίας.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ανασφάλεια σε φοιτητές λόγω Brexit» και γράφει ότι το Brexit έχει προκαλέσει ανασφάλεια ανάμεσα στους φοιτητές και όπως αναφέρθηκε χθες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής μειώνεται και ο αριθμός των Κυπρίων που επιλέγουν την Αγγλία για σπουδές. Αλλού αναφέρει ότι από την 1η Ιουνίου 2020 οι συνταγές θα εκδίδονται από τους οδοντίατρους του ΓεΣΥ χωρίς παραπεμπτικό από τους προσωπικούς γιατρούς. Γράφει επίσης ότι ο Αγιαξ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για το ΑΠΟΕΛ.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η Βασίλισσα αναστέλλει τη βρετανική βουλή» γράφει ότι το πραξικόπημα του Μπόρις Τζόνσον περιορίζει τον χρόνο που θα έχουν οι αντίπαλοί του Πρωθυπουργού για να σταματήσουν το Brexit. Γράφει επίσης ότι ο ψευδο-“υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι θα πάρει στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων ομάδα δημοσιογράφων για πρώτη φορά από το 1974. Προβάλλει επίσης τις εργασίες της διάσκεψης των αποδήμων στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: