Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα συναισθήματα ανθρωπιάς που ξύπνησε στον κυπριακό λαό η υπόθεση του μικρού Αντώνη, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση Ακιντζί για κοινή ασφάλιση οχημάτω τα επιδόματα που αναμένεται να κοπούν σε δημόσιους υπαλλήλους το 2020, η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του επιδόματος των ιατρών στα ΤΑΕΠ και η απάντηση του Οίκου OCCRP στην δήλωση της Κυβέρνησης για την εμπλοκή του δικηγορικού Γραφείου Ν. Αναστασιάδης σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Μια αγκαλιά ανθρωπιάς», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο κυπριακός λαός απέδειξε τα μεγάλα αισθήματα ανθρωπιάς που κρύβει μέσα του με την περίπτωση του μικρού Αντώνη. Αλλού, γράφει ότι το 2020 η Κύπρος οδεύει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κάλεσε την Τουρκία να κάνει το απαιτούμενο βήμα.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γόρδιος δεσμός η κοινή ασφάλιση οχημάτων», γράφει ότι εξόχως πολιτικό είναι το ζήτημα της ενοποίησης ασφαλειών οχημάτων με τα κατεχόμενα, καθώς το μέτρο που πρότεινε ο Ακιντζί βρίσκει πρακτικά εμπόδια και αντιδράσεις. Αλλού, γράφει ότι η εκπροσώπηση της Κύπρου στο ΕΔΑΔ θα περιλαμβάνει εκτιμήσεις του Κτηματολογίου για την αξία των κατεχόμενων περιουσιών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι συστήνεται Ταμείο Χρηματοδότησης Ιδίων Κεφαλαίων.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Κόβει επιδόματα ο Χάρης», γράφει στο κύριο του θέμα ότι περικοπές επιδομάτων και ωφελημάτων στον δημόσιο τομέα επιφυλάσσει για το 2020 για τους δημόσιους υπαλλήλους ενώ θα συνεχιστεί και η απαγόρευση των προσλήψεων. Αλλού, γράφει για τα πειθαρχικά μέτρα με τα οποία απειλούνται δικαστές όλων των δικαστηρίων από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με αναβολές ακροάσεων. Σε άλλο του θέμα γράφει για το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα μοναχή 72 ετών.

«Υποστελεχωμένα ΤΑΕΠ και αύξηση επιδομάτων» είναι ο κύριος τίτλος της «Χαραυγής» η οποία γράφει ότι χθες το Υπουργικό αποφάσισε την αύξηση του κατ’ αποκοπήν επιδόματος σε γιατρούς από 800 σε 1200 ευρώ σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τους στα υποστελεχωμένα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Αλλού, γράφει ότι σύμφωνα με το OCCRP “υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή του Γραφείου του Ν. ΧΡ. Αναστασιάδη” . Σε άλλο της θέμα γράφει για ένα νεκρό και 8 ασθενείς από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο OCCRP επιμένει πως το θέμα είναι αληθές», γράφει ότι από τη μια η Κυβέρνηση δηλώνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσω του δικηγορικού γραφείου του δεν εμπλέκεται σε ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες, με τον Οίκο να επιμένει ότι η έκθεση είναι αληθής. Αλλού, γράφει για τη μεγάλη αεροπορική κίνηση που είχαν χθες τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εξυπηρετώντας μέσα σε μια ημέρα πέραν των 60 χιλιάδων επιβατών. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη βοήθεια που θα λάβουν ιδιοκτήτες κατοικιών που κινδυνεύουν με κατάρρευση στο Πισσούρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: