Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η αυριανή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ, η υπόθεση της Focus, οι περιορισμοί στη δόμηση παραλιών, η αγορά ακινήτων και η Νάταλι Κρίστοφερ που βρέθηκε νεκρή και καταπλακωμένη από βράχο σε χαράδρα στην Ικαρία, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Δέσμευση ΗΠΑ για στήριξη της ενεργειακής ανάπτυξης και ασφάλειας της περιοχής μας» γράφει ότι σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ με αντικείμενο την εμβάθυνση της ενεργειακής συνεργασίας και τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed. Eλλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ εξέφρασαν τη στήριξη τους στο αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα και πως καταπλακώθηκε από βράχο όταν προσπάθησε να αναρριχηθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η προεδρική λιμουζίνα κόστισε 258.850 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Από σκάνδαλο η Focus εξελίσσεται σε φιάσκο» γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία έχασε ακόμα μια μάχη στην πολύκροτη δικαστική υπόθεση της Focus. Χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας διέταξε τη διακοπή της δίκης για τους κατηγορούμενους Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες λόγω κατάχρησης της διαδικασίας. Αλλού γράφει ότι παλιές συγκλίσεις, πρακτικά από το Κραν Μοντανά, τα σημεία του πλαισίου Γκουτέρες και σχετικές επιστολές συμβουλεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενόψει της συνάντησης με τον Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «τραγική η κατάληξη του θρίλερ στην Ικαρία» και πως «ένας βράχος σταμάτησε τη Νάταλι».

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Φρένο στη δόμηση παραλιών» γράφει ότι γνωμάτευση-καταπέλτη έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας για την καθυστέρηση που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία όσον αφορά στη μη εναρμόνιση της νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Έβδομο Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου. Αλλού γράφει ότι καταπλακωμένη σε χαράδρα βρέθηκε η Νάταλι Κρίστοφερ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στα ψηφιακά συστήματα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών μέχρι τις 15 Αυγούστου, ώστε να τεθούν σε ισχύ τα νέα τέλη κυκλοφορίας και, όπως όλα δείχνουν, αυτό θα γίνει το συντομότερο στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Άνω κάτω η αγορά των ακινήτων» γράφει ότι καμπανάκι χτύπησε χθες η Κεντρική Τράπεζα για τις επιπτώσεις στην κτηματαγορά, λόγω της αυξημένης προσφοράς ακινήτων που πήραν οι τράπεζες και οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων από δανειολήπτες στα πλαίσια διακανονισμών ΜΕΔ, αλλά και λόγω της πολιτικής πολιτογραφήσεων έναντι αγοράς διαμερισμάτων σε πύργους. Αλλού αναφέρει ότι η Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε νεκρή και καταπλακωμένη από βράχο σε χαράδρα στην Ικαρία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ηλικιωμένος, ο οποίος είναι το τρίτο πρόσωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό του Νείλου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Το σώμα της Νάταλι εντοπίστηκε σε χαράδρα» γράφει ότι η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Τετάρτη το απόγευμα ότι η σορός που βρέθηκε σε χαράδρα στο νησί της Ικαρίας ανήκει στην 35χρονη Νάταλι Κρίστοφερ. Αλλού αναφέρεται στις αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για αύξηση του εταιρικού φόρου από 12.5% στο 15%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο δικηγόρος της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό της παραιτήθηκε.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/08/2019

Συγνώμη λάθος: Τουρκικό δικαστήριο πήρε πίσω την απόφαση αποκλεισμού του ιστότοπου Bianet

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: