Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι ανείπωτες τραγωδίες το χθεσινό 24ωρο με την δολοφονία ανήλικου και την θανατηφόρα πυρκαγιά σε εργοστάσιο, αλλά και το θάνατο άλλων τριών ατόμων σε άλλα περιστατικά, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης οι κινήσεις Οζερσάϊ στην Αμμόχωστο, οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα εκκρεμούντα προβλήματα, οι αναφορές ΥΠΑΜ για την ανάπτυξη ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο και το ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης των Επιτρόπων Νομοθεσίας και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «1η Φοβερή τραγωδία, 2η φοβερή τραγωδία» και αναφέρεται στο θάνατο 12χρονου αγοριού από την μητέρα του, όπως όλα δείχνουν, και το θάνατο 62χρονου από φωτιά σε εργοστάσιο στο Στρόβολο. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι θα βρούμε στο τέλος ποιος θα πατά το κουμπί για να ανοίγουν οι πόρτες στα σχολεία. Η «Α» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στην ξενάγηση Τ/κ και Τούρκων δημοσιογράφων από τον «υπέξ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

«Ένα εικοσιτετράωρο στη σκιά του θανάτου» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται στη δολοφονία 12χρονου, τον θάνατο εργαζόμενου σε φωτιά σε εργοστάσιο, τον θάνατο Λετονής σε μυστικιστική τελετή και τον θάνατο 37χρονου στο κελί φυλακής. Αλλού αναφέρει πως ‘σπάνε’ τα τηλέφωνα στο Προεδρικό ‘μνηστήρες’ για τις την πλήρωση της θέσης των Επιτρόπων Νομοθεσίας και Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού μετά την ολοκλήρωση της θητείας της Λήδας Κουρσουμπά. Ο «Π» προβάλλει επίσης το συνεχιζόμενο φαινόμενο της απόρριψης επίπλων και άλλων αντικειμένων στα πεζοδρόμια των αστικών περιοχών.

Κάτω από τον τίτλο «Δολοφονία σοκ 12χρονου» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι παιδοκτόνος εκ προμελέτης είναι η ίδια η μητέρα του παιδιού που φέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να ομολόγησε. Αλλού αναφέρει πως ένα ανθρώπινο λάθος προκάλεσε την τραγωδία στο Στρόβολο με ένα νεκρό εργαζόμενο. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την κάθοδο Λουτ και φιλοξενεί και πληροφορίες για τις κινήσεις στο Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Μαύρη Πέμπτη με 5 ανθρώπινες τραγωδίες» αναφέρεται στο θάνατο πέντε συνανθρώπων μας μεταξύ αυτών και ενός 12χρονου παιδιού που φέρεται να σκοτώθηκε από την μητέρα του με μαχαιριές. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΑΜ στο ΚΥΠΕ για την ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης η «Χ» γράφει για τις δηλώσεις Οζερσάϊ μετά την ξενάγηση δημοσιογράφων στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

«Η αστυνομία διερευνά οικογενειακή τραγωδία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγγλωση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στη δολοφονία 12χρονου αγοριού με δράστη την μητέρα του, η οποία στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε ατύχημα αποδίδεται η φωτιά στο Στρόβολο με ένα θύμα. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην μετάβαση δημοσιογράφων στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» έχει τίτλο στο κύριό της θέμα «Φασίζουσες τακτικές!» και αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί ‘άσκηση πνευματικής τρομοκρατίας’ με το θέμα του διασυρμού της Κύπρου διεθνώς για υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αλλού αναφέρει ότι η κατοχική δύναμη στήνει ναυάγιο για να πάει σε διχοτομικής φιλοσοφίας λύση. Επίσης η «Γ» γράφει ότι η Κύπρος είναι αμερικανική αποικία και ότι κουμάντο κάνουν Αμερικανοί μεγαλομέτοχοι ξένων τραπεζών.

Υπό τον τίτλο «Τρελάθηκε το πολιτικό σκηνικό!» το εβδομαδιαίο «Ποντίκι» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι οι αναφορές του ΠτΔ ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές προκαλούν κομματικές αψιμαχίες. Επίσης αναφέρει ότι δεν αλλάζουν οι διαδικασίες για τις οικονομικές διευκολύνσεις σε δικαιούχους φοιτητές από ΕΕ που σπουδάζουν στη Σκωτία. Επίσης το «Π» αναφέρεται στη μάστιγα των τροχαίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: