Η επανένταξη της Ρωσίας στους G7 πιθανό θέμα συζήτησης στη Σύνοδο: Απαιτείται αίτημά της

Ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε Μαρλάσκα (Κ) χαιρετά διά χειραψίας Γάλλους αστυνομικούς στα συνοριακή πόλη Μπιριάτου αφού διέσχισε πεζή τα σύνορα ενόψει της Συνόδου G7, Γαλλία, Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019. EPA, JAVIER ETXEZARRETA




Το ενδεχόμενο να δεχθούν τη Ρωσία πίσω στους κόλπους των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου ενδέχεται να συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της G7 αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σύνοδο κορυφής τους, δήλωσε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει κάποια ψηφοφορία για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η Ομάδα των G7 λειτουργεί με βάση την ομοφωνία.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την υποστήριξή του στην επανένταξη της Ρωσίας στην Ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.

  • Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει επισήμως να επανενταχθεί στην Ομάδα και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας και του Καναδά.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ο Μακρόν προσκαλεί τον πρόεδρο Σίσι στην G7: Ενδιαφέρον Γαλλίας για την Αφρικανική Ένωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: