Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο μεταναστευτικό, είπε ο Κουμουτσάκος

File Photo: Πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάζονται στο οχηματατωγό “Ρόδος” στο λιμάνι της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Συνάντηση με τον επικεφαλής-εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος. Τον κ. Λεγκέρι συνόδευε ο επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα, Γρηγόριος Αποστόλου.

Την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, η οποία είναι χώρα-σύνορο της Ευρώπης στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε επίσης, ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών και της Frontex είναι αναγκαία και προς το κοινό όφελος.

«Οι κοινές προκλήσεις απαιτούν κοινές προσπάθειες και κοινές λύσεις», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνάντηση αναζητήθηκαν τρόποι και κατετέθησαν προτάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για την επιχειρησιακή ενίσχυση της συνεργασίας της Frontex με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.-


Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Mall της Cοsco στον Πειραιά στο επίκεντρο της συνάντησης Πλακιωτάκη – Μώραλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: