Η ελίτ του σινεμά στη Βενετία: Ζυλιέτ Μπινός και Κατρίν Ντενέβ “ανοίγουν” την 76η Μόστρα

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζυλιέτ Μπινός, φτάνει στο Lido Beach, για την έναρξη της 76ης Μόστρας της Βενετίας.EPA/ETTORE FERRARI




Oι Γαλλίδες Κατρίν Ντενέβ και Ζυλιέτ Μπινός, που πρωταγωνιστούν σε ένα οικογενειακό δράμα του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Εντα, θα εγκαινιάσουν απόψε την πολλά υποσχόμενη 76η Μόστρα της Βενετίας,. Η τελετή έναρξης του κινηματογραφικού φεστιβάλ θα αρχίσει στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας). Πλήθος αστέρων θα δώσουν το “παρών”, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζόνι Ντεπ, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Σε αυτή την 76η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, 21 ταινίες θα κριθούν από μια επιτροπή της οποίας θα προεδρεύσει η Αργεντινή Λουκρέσια Μαρτέλ. Οι ταινίες αποτελούν σε μεγάλο βαθμό παραγωγές του Χόλιγουντ, επιβεβαιώνοντας την ιστορία αγάπης μεταξύ της Βενετίας και των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια η Μόστρα αναγνωρίζεται ως ένα εναρκτήριο λάκτισμα στην κούρσα των ‘Οσκαρ, όπως συνέβη με τις ταινίες “Gravity” του Αλφόνσο Κουαρόν ή “La la land” του Ντάμιεν Χάζελ, οι οποίες στη συνέχεια απέσπασαν πολλά βραβεία.

Φέτος οι πολυαναμενόμενες ταινίες “Ad Astra”, η διαστημική οδύσσεια του Τζέιμς Γκρέι και “Joker”, ταινία υπερηρώων του Τοντ Φίλιπς, θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί. Στην πρώτη, ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν αστροναύτη που φεύγει για μια αποστολή στο διάστημα αναζητώντας τον πατέρα του, ενώ στη δεύτερη ο Χοακίν Φίνιξ υποδύεται τον διάσημο μεγάλο εχθρό του Μπάτμαν.

Άλλη αμερικανική ταινία που διεκδικεί το Χρυσό Λιοντάρι, το θρίλερ “The Laudromat” του Στιβ Σόντερμπεργκ –μια από τις δύο ταινίες του Netflix που μετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος– εστιάζει στην κρίση των Panama Papers, με τους Μέριλ Στριπ, Γκάρι ‘Ολντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας. Η άλλη ταινία του Netflix, “Marriage story”, του Νόα Μπόμπακ, αφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού χωρισμού, με τους ‘Ανταμ Ντράιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ταινία “La Verite” (Η Αλήθεια), tτου ΙάπωναΚόρε-Εντα που διαγωνίζεται για το Χρυσό Λιοντάρι και στην οποία εκτός από την Ντενέβ και την Μπινός παίζει και ο ‘Ιθαν Χοκ, σηματοδοτεί την επιστροφή πίσω από την κάμερα του Κόρε-Εντα, ένα χρόνο μετά τη βράβευσή του με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία “Κλέφτες καταστημάτων”.

Για την πρώτη του ταινία που γύρισε στη Γαλλία, ο Κόρε-Εντα σκηνοθετεί την Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο μιας μεγάλης ηθοποιού και τη Ζυλιέτ Μπινός στον ρόλο της κόρης της, δύο γυναίκες που έχουν δύσκολες σχέσεις, γεμάτες από κρυμμένες αλήθειες και ανομολόγητες πικρίες.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της ‘Εβδομης Τέχνης που θα παραστούν στο Λίντο είναι ο Γάλλος Ολιβιέ Ασαγιάς που θα παρουσιάσει το “Wasp Network”, για την αληθινή ιστορία πέντε κουβανών κατασκόπων την εποχή του Κάστρο. Ο συμπατριώτης του Ρομπέρ Γκεντιγιάν θα παρουσιάσει το “Gloria Mundi”, με τους Αριάν Ασκαρίντ και Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν. Το φεστιβάλ θα υποδεχτεί επίσης τον Καναδό Ατόμ Εγκογιάν για την ταινία “Guest of Honor”, τον Κολομβιανό Σίρο Γκέρα για το “Waiting For The Barbarians”, με τον Τζόνι Ντεπ, και τον Κινέζο Λου Γε για το “Saturday fiction”, με την Γκονγκ Λι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Καινούργιος Γούντι Αλεν στην έναρξη του φεστιβάλ αμερικάνικου σινεμά της Ντοβίλ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: