Η αλλαγή του κλίματος, ο υπερπληθυσμός και ο έλεγχος γεννήσεων: Μήπως υπερβάλλουμε;

Οικολόγοι σε όλο τον κόσμο διαμαρτυρήθηκαν έξω από πρεσβείες της Βραζιλίας για την καταστροφή στον Αμαζόνιο. EPA, NIC BOTHMA




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής δεν αποτελεί παρά ένα θεωρητικό επιστημονικό μοντέλο και τίποτε περισσότερο. Θεωρητικά επιστημονικά μοντέλα υπάρχουν εκατομμύρια στην επιστημονική κοινότητα.

Όλα τα θεωρητικά μοντέλα πάσχουν από ένα σημαντικό μειονέκτημα: έχουν στατιστικές πιθανότητες αποτυχίας. Επιβεβαίωση των θεωρητικών μοντέλων δεν αποτελούν οι ειδήσεις των διάφορων ΜΜΕ, πολλά από τα οποία, λειτουργούν βάσει οικονομικών συμφερόντων. Η είδηση δεν αποτελεί επιστημονικό δεδομένο. Όταν όμως, τα ανεπιβεβαίωτα θεωρητικά επιστημονικά μοντέλα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία επιβολής δυσβάστακτων φόρων (στην προκειμένη περίπτωση «πράσινων» φόρων» τύπου ΕΤΜΕΑΡ) τότε παύουν να θεωρούνται ως επιστημονικά θεωρητικά μοντέλα, αλλά ως πολιτικά-οικονομικά εργαλεία.

  • Ειδικότερα για το μοντέλο της κλιματικής αλλαγής, αυτό στηρίζεται σε έναν και μόνο παράγοντα: στα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα. Στηριζόμενοι σε αυτόν και μόνο τον παράγοντα ορισμένοι πιστεύουν ότι αλλάζει το κλίμα. Το αντίστοιχο παράδειγμα θα ήταν εάν ένας/μία οικονομολόγος ή τραπεζίτης ελάμβανε υπόψιν του/της μόνο μία οικονομική μεταβλητή (πχ. τον πληθωρισμό) για να ερμηνεύσει οικονομικά φαινόμενα και να κάνει προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία για τα επόμενα 20, 50 ή 100 χρόνια.

Θα το δεχόταν αυτό η επιστημονική κοινότητα των οικονομολόγων ή οι τραπεζίτες; Μάλλον όχι. Για να δοθεί ένα άλλο πιο χειροπιαστό παράδειγμα: είναι δυνατόν ένα ιατρός να κάνει πρόβλεψη για την υγεία ενός ασθενή για τα επόμενα 20 ή 50 χρόνια στηριζόμενος μόνο σε έναν ιατρικό δείκτη (πχ. της πίεσης); Θα το δεχόταν αυτό η επιστημονική κοινότητα των ιατρών; Μάλλον όχι.

Για να αντιλφθούμε τις περίεργες απόψεις των θιασωτών της κλιματικής αλλαγής ας αναφερθεί η περίπτωση ενός συμβούλου του κ. Ομπάμα: πρόκειται για τον κ. John Holdren, [1]. Ο κ. Ομπάμα ως γνωστόν, όπως και ο κ. Κλίντον και ο κ. Γκορ, στήριξε πολιτικά τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Τη συνέχεια των πολιτικών Κλίντον, Γκορ και Ομπάμα ζούμε σήμερα. Ο κ. Ομπάμα είχε χρίσει τον κ. Holdren Διευθυντή του Λευκού Οίκου για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ο κ. Holdren λοιπόν δεν ήταν ο οποιοσδήποτε: κατείχε σημαντική θέση στην αμερικανική διοίκηση.

  • Ο κ. Holdren υποστήριζε ότι ο υπερπληθυσμός της Γης θα απομειώσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και γι’αυτό το λόγο θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός της Γης. Το πρώτο άρθρο του Holdren στο οποίο αναφέρθηκε στον υπερπληθυσμό του πλανήτη ήταν το 1969, [2]. Το 1979 ο κ. Holdren ζητούσε εμμέσως μείωση του πληθυσμού των ΗΠΑ, [3].  (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κ. Holdren οι αναγνώστριες/ες μπορούν να διαβάσουν στην παραπομπή [4] του παρόντος άρθρου).

Το 1977 ο κ. Holdren συνέγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «EcosciencePopulation, Resources, Environment», [5].

Στη σελίδα 837 του τελευταίου βιβλίου αναφέρονται τα εξής:

«…To provide a high quality of life for all, there must be fewer people…».

Δηλαδή, για να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλους θα πρέπει να έχουμε λιγότερους ανθρώπους! Με όλο το σεβασμό, και ας με διορθώσουν εάν κάνω λάθος οι εκλεκτές αναγνώστριες και αναγνώστες, αλλά κάτι παρόμοιο δεν επιχείρησε ο Χίτλερ, με την εξόντωση των Εβραίων; (Παρεπιπτόντως, στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ γίνεται προσπάθεια να προωθηθεί το αποκαλούμενο δόγμα του Green New Deal.

Το Green New Deal αποτελεί το καύχημα της οικολογικής-αριστερής πτέρυγας του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος για την Κλιματική Αλλαγή. Λεπτομέρεια: το δόγμα Green New Deal όταν κατατέθηκε ως πρόταση στο Κογκρέσσο απορρίφθηκε σύσσωμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά καταψηφίστηκε τελικώς ακόμη και από τους γερουσιαστές που το κατέθεσαν ως πρόταση! Το Green New Deal το προωθεί ως δόγμα μία αμερικανίδα γερουσιαστής της οποίας, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στενός της συνεργάτης διαφήμιζε μέσω T-Shirt  έναν Ινδό συνεργάτη των Ναζί: τον Netaji Subhas Chandra Bose, [6].

Το αποτυχημένο αυτό δόγμα προσπαθεί να επιβάλλει στην ΕΕ – ως Green Deal – η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Λάϊεν. Φυσικά με την επιβολή πράσινων μνημονιακών μόνιμων πανευρωπαϊκών φόρων).

Ας επανέλθουμε στο βιβλίο του κ. Holdren, πρώην διευθυντή Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Ομπάμα.

  • Στη σελίδα 837 του βιβλίου που συνέγραψε ο κ. Holdren αναφέρονται επίσης τα εξής: «…Indeed, it has been concluded that compulsory population-control laws, even including laws requiring compulsory abortion, could be sustained under the existing Constitution if the population crisis became sufficiently severe to endanger the society…».

Δηλαδή, ο σύμβουλος του κ. Ομπάμα πρότεινε την εφαρμογή ελέγχου γεννήσεων για να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κρίση. Σήμερα κάποιοι άλλοι αναφέρονται διαρκώς στον όρο «κλιματική κρίση». Τυχαία η χρήση των όρων «κλιματική κρίση» και «πληθυσμιακή κρίση» με διαφορά 42 ετών;

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο αναφέρονται λοιπόν τα εξής: «…Regulation of one vital global commons has not yet been seriously discussed — that commons is the atmosphere. Even more than the resources of the oceans, the atmosphere is shared by all human beings — and other organisms as well. It is crusial to preserve the atmosphere’s quality and the stability of global climate…».

Ο κ. Holdren συνέδεσε δηλαδή την πληθυσμιακή κρίση και την ανάγκη για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού με την κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση όπως την αναφέρουν ορισμένοι. Αυτό είναι τo κερασάκι στην τούρτα. Το βιβλίο του Holdren αναφέρεται δεκάδες φορές στον όρο «climate change».

Και τώρα προχωρούμε στις πιο τρομακτικές απόψεις.

  • Στη σελίδα 943 του βιβλίου του κ. Ηοldren αναφέρονται τα εξής: «Should a Law of the Sea be successfully established, it could serve as a model for a future Law of the Atmosphere to regulate the use of airspace, to monitor climate change, and to control atmospheric pollution. Perhaps those agencies, combined with UNEP and the United Nations population agencies might eventually be developed into a Planetary Regime».

Δηλαδή, ο πρώην σύμβουλος του κ. Ομπάμα, του οποίου η πολιτική ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη θεωρία της κλιματικής αλλαγής και την οποία ακόμη υφιστάμεθα σήμερα, είχε προτείνει την εγκαθίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος (Planetary Regime)!  Ενός πράσινου Πλανητικού Καθεστώτος! Είναι σαν να προτείνει κάποιος/α την εγκαθίδρυση μίας Πράσινης Βαϊμάρης υπό το φόβο της πληθυσμιακής και κλιματική κρίσης.

Ποιές θα είναι οι αρμοδιότητες του Πράσινου Πλανητικού Καθεστώτος; Διαβάζουμε παρακάτω στο βιβλίο του πρώην συμβούλου του κ. Ομπάμα:

  • «Such a comprehensive Planetary Regime could control the development, administration, conservation, and distribution of all natural resources, renewable or nonrenewable, at least insofar as international implications exist. Thus, the Regime could have the power to control pollution not only in the atmosphere and the oceans, but also in such freshwater bodies as rivers and lakes that cross international boundaries or that discharge into the oceans. The Regime might also be a logical central agency for regulating all international trade, perhaps including assistance from DCs to LDCs, and including all food on the international market. The Planetary Regime might be given responsibility for determining the optimum population for the world and for each region and for arbitrating various countries’ shares within their regional limits. Control of population size might remain the responsibility of each government, but the Regime should have some power to enforce the agreed limits.»

Δηλαδή, το Πράσινο Πλανητικό Καθεστώς θα ελέγχει το εμπόριο, τα τρόφιμα και θα ορίζει το βέλτιστο αριθμό κατοίκων ανά χώρα και περιφέρεια! Θα καθορίζει το βέλτιστο πληθυσμό χωρών και περιφερειών! Το Πράσινο Πλανητικό Καθεστώς θα ελέγχει πόσα παιδιά θα γεννήσουμε, ποιοί θα επιβιώσουν και ποιοί όχι. Ποιοί είναι αυτοί που θα επιλέγουν ποιός θα εξοντωθεί και ποιός θα επιβιώσει;

Με όλο το σεβασμό, αυτά θα ήταν αστεία πράγματα εάν δεν ερχόταν ξανά στην επικαιρότητα με τη σύμπτωση απόψεων που παρατηρείται με το σύγχρονο θεωρητικό μοντέλο της κλιματικής κρίσης.

Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα.

  • Όσοι υποστηρίζουν τη θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, κυβερνήσεις και πολιτικοί, πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές προτάσεις οι οποίες αναδεικνύονται – υπογείως – ξανά στο προσκήνιο.

Αυτές οι απόψεις, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι επιστημονικά μη ορθές και δεν πρέπει να μετατρέπονται σε πολιτικές απόψεις-προτάσεις. Αυτό θα ήταν ίσως επικίνδυνο για την παγκόσμια Δημοκρατία. Πρόκειται για Πράσινο Φασισμό.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. https://www.influencewatch.org/person/john-holdren/
  1. https://www.jstor.org/stable/1294858?seq=1#page_scan_tab_contents
  1. https://files.eric.ed.gov/fulltext/ED091187.pdf
  1. https://greeklignite.blogspot.com/2016/08/3.html
  1. https://ia802705.us.archive.org/23/items/Ecoscience_17/JohnHoldren-Ecoscience.pdf
  1. https://www.gatestoneinstitute.org/14665/green-new-deal-poverty
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Κλιματική αλλαγή για πάσα νόσο και …ανοησία: Ποιος φταίει για τις φωτιές σε Εύβοια-Υμηττό;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: