Η Άγκυρα έβαλε στο μάτι τον κυπριακό πλούτο: Συναντήσεις Τούρκων υπουργών με Ακιντζί και Οζερσάι για οδηγίες

File Photo: Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Ο. ΑΣΙΚ




Η Τουρκία έβαλε στο μάτι τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες εδώ και πολύ. Έτσι, κυβερνητικά στελέχη κάνουν συναντήσεις, τόσο στην Άγκυρα, όσο στα κατεχόμενα, προκειμένου να δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθηθούν προς όφελος της, ενόψει και της συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί.

Τη Δευτέρα, ο προκλητικός Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον παράνομο ψευδο-«αναπληρωτή πρωθυπουργό» και ψευδο-«υπουργό εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού μετέδωσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με το παράνομο ΤΑΚ, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ θα μεταβεί στα κατεχόμενα, προκειμένου να συναντήσει τον Μουσταφά Ακιντζί, για να δώσει σχετικές οδηγίες.

Θα συναντηθεί και με τον ψευδο-«πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον ψευδο-«υπουργό οικονομικών» Χασάν Τακόι.

Προκλητικός και ασεβής ο Τακόι

Μάλιστα, ο ψευδο-«υπουργός οικονομικών» Χασάν Τακόι, δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η συντονισμένη δουλειά με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συντονισμένη δουλειά που γίνεται με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί με πλήρη ταχύτητα είπε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει από τους Τουρκοκυπρίους να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους στην περιοχή.

Προειδοποίησε Ελλάδα, Ισραήλ, και Αίγυπτο

Προειδοποίησε μάλιστα το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Αίγυπτο να μην «πέσουν στα παιχνίδια των Ελληνοκυπρίων» και να έρθουν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με την Τουρκία, η οποία είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, ο Τακόι αναφέρθηκε στο πρακτορείο DHA, στις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και δήλωσε ότι τα γεωτρητικά σκάφη Φατίχ και Γιαβούζ καθώς και το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός δίνουν δύναμη στον Τουρκοκύπριους και είπε ότι είναι αποτέλεσμα της ισχυρής διπλωματίας της Τουρκίας τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσαν τις θέσεις τους σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, διευκρινίζοντας ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/κ θα είναι πάντα η πρώτη τους προτεραιότητα, κάτι που όπως είπε καθησύχασε τους Τουρκοκυπρίους.

Η “ελληνοκυπριακή Διοίκηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε να λαμβάνει μέτρα για την προσβολή των δικαιωμάτων” των Τ/κ, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί στενά τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

 

Δημιουργική συνάντηση θέλει ο Αναστασιάδης με Ακιντζί είπε ο Προδρόμου: Δηλώσεις αρχηγών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: