Για το μόνο που μετανιώνει ο Τραμπ είναι που δεν επέβαλε ακόμη πιο υψηλούς δασμούς στην Κίνα

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στους κήπους του Λευκού Οίκου.. EPA, LEIGH VOGEL / POOL




Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τις οποίες “κάνει δεύτερες σκέψεις” για τον εξελισσόμενο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο, παρερμηνεύθηκαν τελείως. Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνει ο Τραμπ είναι που δεν ανέβασε σε ακόμη πιο ψηλά επίπεδα τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα ότι “κάνει δεύτερες σκέψεις για όλα” όταν ρωτήθηκε κατά πόσον έχει επιφυλάξεις για τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Τα ΜΜΕ, ωστόσο, παρερμήνευσαν την απάντησή του, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Στέφανι Γκρίσμαν.

“Ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε στον Ενεστώτα επειδή μετανιώνει που δεν ανέβασε πιο ψηλά τους δασμούς”, γράφει η Γκρίσμαν σε δήλωσή της.

Την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ έθεσε έναν επιπλέον δασμό 5% σε επιλεγμένα κινεζικά αγαθά, λίγες ώρες αφότου η Κϊνα είχε ανακοινώσει – ως αντίποινα στον πρώτο γύρο αύξησης δασμών –  αύξηση δασμών ύους 75 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά αγαθά.

Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου Ουάσιγκτον – Πεκίνου δεν βρίσκει τους πάντες σύμφωνου: την Παρασκευή σκεπτικισμό εξέφρασε ο πρόεδρος της Fed Πάουελ, για να δεχθεί στη συνέχεια τα πυρά του Τραμπ – ενώ και η Wall Street αντέδρασε με θεαματική πτώση.

Με πληροφορίες από Reuters, Russia Today

Κόντε κατά προστατευτισμού στη G7: Ντόναλντ μην βάλεις δασμούς στα γερμανικά αυτοκίνητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: