Εξι προτεραιότητες για τον Αθλητισμό συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου

Η Εθνική Πολιτική στον Αθλητισμό ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο τον πρωθυπουργό. Photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των σωματείων, εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων,, ερασιτεχνικός αθλητισμός και αθλητισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες, συγκαταλέγονται στον κατάλογο των έξι προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για τον χώρο του Αθλητισμού, σύμφωνα  δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,  μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου  με θέμα την Εθνική Πολιτική στον Αθλητισμό, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε έξι βασικούς άξονες που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Έτσι ανακοίνωσε την κατασκευή κλειστού αθλητικού κέντρου για άτομα με αναπηρία, την προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ενώ τόνισε πως προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, κυρίως τις νεαρές ηλικίες, της βίας και της χειραγώγησης παιχνιδιών.

Τέλος είπε πως θα δοθούν φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: