Έτοιμο δηλώνει το Ιράν να συνοδεύσει το δεξαμενόπλοιό του από το Γιβραλτάρ στον Κόλπο

File photo: το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 ή Adrian Darya-1. ΚΥΠΕ
Το Ιράν είναι έτοιμο να στείλει τον ναυτικό στόλο του για να συνοδεύσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1, το οποίο βρίσκεται στο Γιβραλτάρ, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν. Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο μέχρι πρότινος ονομαζόταν Grace- 1 και μετονομάστηκε σε Adrian Darya-1, ενώ πλέει με σημαία Ιράν, έναντι της σημαίας Παναμά, με την οποία συνελήφθη από τις δυνάμεις του Βρετανικού Ναυτικού στο Γιβραλτάρ.

«Η εποχή του hit and run [κάνω μια παρέμβαση και εξαφανίζομαι] έχει παρέλθει… αν οι ανώτατες αρχές το ζητήσουν από το Πολεμικό Ναυτικό, είμαστε έτοιμοι να συνοδεύσουμε το δεξαμενόπλοιο Adrian» έξω από το Γιβραλτέρ, δήλωσε ο υποναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Νωρίτερα σήμερα η  κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, που είναι βρετανικό έδαφος, είχε απορρίψει αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να κρατήσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα χωρικά του ύδατα, εξηγώντας πως οι αμερικανικές κυρώσεις δεν είναι εφαρμοστέες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Γιβραλτάρ απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ να συλλάβουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1

 

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal