Ερντογάν και Πούτιν θα κάνουν “αυτοψία” στο ρωσικό μαχητικό Su-57, στην έκθεση MAKS 19

File Photo: To Ρωσικό μαχητικό Su-57. Φωτογραφία από http://www.uacrussia.ru




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταβούν στην αεροπορική επίδειξη MAKS 19 στις 27 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί εκτενής παρουσίαση των νέων εκδόσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Su-57.

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θα είναι στην ρωσική πόλη Zhukovsky για να δει τα νέα ρωσικά μαχητικά. Οι δύο πρόεδροι θα παρακολουθήσουν την έκθεση MAKS και αργότερα θα συζητήσουν διάφορα θέματα και προοπτικές των δύο χωρών», αναφέρει στην TASS Ρώσος αξιωματούχος.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου, ο Πούτιν θα παραστεί στη ίδια ημέρα και στην τελετή λήξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος WorldSkills 2019 στο Καζάν.

Είναι μυστικό ότι ο τύπος είναι στραμμένος πάνω στην αυριανή συνάντηση του Πούτιν με τον Ερντογάν στην MAKS όπου ουσιαστικά παρουσία του ρώσου προέδρου θα παρουσιασθούν στον Ερντογάν τα ρωσικά Su-35 και Su-57, διότι είναι συνήθης τακτική να ανακοινώνονται πιθανά εξοπλιστικά προγράμματα και συμφωνίες.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Άγκυρα εξετάζει την πιθανή αγορά ρωσικών μαχητικών, Su-35 αλλά και Su-57, μετά το “πάγωμα” των F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης – παρουσίασης, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν και για την κατάσταση στη Συρία, καθώς και για την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «ο πρόεδρος επιβεβαίωσε εκ νέου την ανησυχία του για την εντατικοποίηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων στο Idlib” καθώς και ότι η εν λόγω περιοχή, εξακολουθεί να αποτελεί περιοχή ευθύνης της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά το μαχητικό Sukhoi Su-57, σύμφωνα με τους Ρώσους ενσωματώνει τεχνολογίες των αμερικανικών μαχητικών F-22 και F-35 και θεωρητικά ξεπερνάει τις επιδόσεις τους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Sukhoi, Mikhail Strelets σε πρόσφατες δηλώσεις του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το αεροσκάφος μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά αποστολές αέρος – αέρος και αέρος – εδάφους, σε αντίθεση με τα μαχητικά των ΗΠΑ που επικεντρώνονται μόνο σε συγκεκριμένα καθήκοντα και αποστολές, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών ιδιαίτερα στενοί τονίζοντας πως “η Τουρκία είναι ο στενός εταίρος μας, ο σύμμαχός μας, είμαστε δεσμευμένοι σε πολυεπίπεδες εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες επεκτείνονται και σε ευαίσθητους τομείς όπως η συνεργασία στο τομέα της αμυντικής τεχνολογίας”.

HELLAS JOURNAL

“Ασφαλώς μπορώ να προσκαλέσω τον πρόεδρο Πούτιν” στην επόμενη G7, δηλώνει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: