Επίθεση ΚΚ Κίνας στη Χίλαρι Κλίντον για τη στήριξή της στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

“Κοίτα τί έκανες”, λέει η εφημερίδα του ΚΚ Κϊνας, στην Χίλαρι Κλίντον, απ’ αφορμή την στήριξή της στην εξέγερση στο Χονγκ Κονγκ. Photo via Facebook




Ευθεία επίθεση στη Χίλαρι Κλίντον και μάλιστα με  υπενθύμιση των πεπραγμένων της ως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξαπολύει η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, απ’ αφορμή έκκληση που απηύθυνε η Κλίντον για την υποστήριξη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

Η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», όργανο του ΚΚ Κίνας, δημοσιοποίησε μάλιστα βίντεο στο οποίο  παρουσιάζεται ο ρόλος της Κλίντον σε μεγάλα διεθνή γεγονότα, από τον Πόλεμο στο Ιράκ μέχρι την αμερικανική εμπλοκή στη Λιβύη.

«Η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε έκκληση για στήριξη των ταραχών στο Χονγκ Κονγκ. Ας δούμε τί συνέβη όταν η ίδια «υποστήριξε» τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη, το Ιράκ» δημοσίευσε η «Λαϊκή Ημερησία» στο λογαριασμό της στο Twitter.

To tweet  της εφημερίδας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο καταγράφονται περιστατικά από ολόκληρη την πολυτάραχη σταδιοδρομία της και την εμφανίζει να υπερασπίζεται πολέμους και πολιτικές  ενέργειες,  οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, οδήγησαν σε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους στην Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Το βίντεο τελειώνει με μια φωτογραφία από την συνάντηση Αμερικανίδας διπλωμάτη με τους ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ καθώς και με σκηνές από τις διαδηλώσεις, στις οποίες οι μετέχοντες κρατούν αμερικάνικες σημαίες.

Η Ουάσιγκτον επιχειρεί τώρα να «παρέμβει» στο Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει το βίντεο.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Χίλαρι Κλίντον, με μήνυμά της στο Twitter, είχε απευθύνει έκκληση για την «εκδήλωση συμπαράστασης» στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, καθώς αυτοί «εκφράζονται ανοιχτά υπέρ της δημοκρατίας».

Πηγή: Russia Today

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: