Μετά τις κυρώσεις, η ΕΕ δίδει στην Τουρκία επιπλέον 127 εκ. ευρώ για τους πρόσφυγες

File Photo: Σύριοι πρόσφυγες περιμένουν την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στον καταυλισμό Νιζίπ κοντά στο Γκαζιαντέπ, Τουρκία. EPA, SEDAT SUNA




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσθετο ποσό ύψους 127 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα ESSN (Emergency Social Safety Net) που αφορά την βοήθεια που δίνει η ΕΕ στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η νέα χρηματοδότηση αυξάνει την συνολική συνεισφορά της ΕΕ στο πρόγραμμα σε 1.125 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Τουρκίας και των προσφύγων.

Ανέφερε ότι η νέα χρηματοδότησή θα επιτρέψει σε 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες να ζήσουν με αξιοπρέπεια στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας αποτελεί μια καινοτόμος επιτυχία στην ανθρωπιστική βοήθεια και έχει δώσει σε πολλές οικογένειες την ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα ασφαλές μέλλον μετά που έφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα ESSN παρέχει στους πρόσφυγες μια μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εντός της Τουρκίας και η χρήση της παρακολουθείται αυστηρά.

Η κάρτα βοηθά τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς πληρώνουν οι ίδιοι για τις βασικές τους ανάγκες, όπως τρόφιμα και ενοίκια.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ενημερωτικούς ιστότοπους έκλεισε τουρκικό δικαστήριο: Επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφαλείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: