Θα εισέλθουμε στα ανατολικά του Ευφράτη, είπε ο Ερντογάν: Ενημέρωσε ΗΠΑ και Ρωσία, δήλωσε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την τουρκική σημαία. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει μία πολεμική επιχείρηση στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της Συρίας και σε μία περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG), δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μια ομιλία την Κυριακή, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: “Έχουμε εισέλθει στην Αφρίνα, τον Γαρμπάλους, τον αλ-Μπαμπ. Τώρα θα εισέλθουμε στα ανατολικά του Ευφράτη. ”

Όπως είπε, η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται με τις ΗΠΑ που δεν έχουν συμφωνήσει με την Άγκυρα, για την οργάνωση μιας ζώνης ασφάλειας στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Οι συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων έχουν καθυστερήσει να δημιουργήσουν την ασφαλή ζώνη στη Συρία ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια της σχετικά με τις συριακές κουρδικές πολιτοφυλακές στην περιοχή.

Η Τουρκία “βλέπει” αυτές τις κουρδικές πολιτοφυλακές – οι οποίες πολέμησαν και νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τις δυνάμεις των ΗΠΑ – ως τρομοκράτες, που συμμάχησαν με την κουρδική εξέγερση του PKK στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν είπε πως τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την πολεμική επιχείρηση.”Έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες μας μαζί τους” φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Στις 31 Ιουλίου η κατάσχεση του “ξένου” δεξαμενόπλοιου λένε οι Ιρανοί ‘’Φρουροί της Επανάστασης’’

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: