Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Κόντε από τον Ιταλό πρόεδρο: Θα κάνω τις προτάσεις μου

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα με τον Τζουζέπε Κόντε. EPA, PAOLO GIANDOTTI, QUIRINAL PRESS OFFICE, HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε την εντολή που του ανέθεσε ο αρχηγός του κράτους προκειμένου να προσπαθήσει να συγκροτήσει νέα κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ελπίζει να καταρτίσει έναν κατάλογο των υπουργών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν τις ερχόμενες ημέρες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού έλαβε το πράσινο φως από τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα για να σχηματίσει έναν συνασπισμό, ο Κόντε είπε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί αμέσως για να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό και να αποτρέψει μια αύξηση των φόρων επί των πωλήσεων.

* «Τις ερχόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας… και θα υποβάλω τις προτάσεις μου για τους υπουργούς», είπε.

Ο Κόντε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα από τον συνασπισμό με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα είπε ότι θα εισέλθει σε έναν συνασπισμό με τα Πέντε Αστέρια υπό την ηγεσία του Κόντε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αύριο το πρωί στον πρόεδρο Ματαρέλα ο Κόντε: Θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: