Ένας στους δυο Αμερικανούς δεν εγκρίνει τη ρητορική Τραμπ: Φοβάται νέες ένοπλες επιθέσεις

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόνταλντ Τραμπ. EPA, CJ GUNTHER




Μια νέα δημοσκόπηση  των NBC/Wall Street Journal δείχνει ότι πάνω από το 50% των Αμερικανών δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο πρόεδρος Τραμπ τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στο Ντέιτον και το Ελ Πάσο.

Μόνο το 36% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν ενέκριναν τους χειρισμούς του Τραμπι και ένα 12% δεν μπορούσε να τοποθετηθεί με βεβαιότητα.  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα  1000 ατόμων μέσω τηλεφώνου από τις 10 έως τις 14 Αυγούστου με περιθώριο λάθους 3,1.

Το 55% των Αμερικανών δηλώνει ότι «πολύ ανήσυχο» ότι θα υπάρξει και άλλη ή και άλλες ένοπλες επιθέσεις ή άλλου είδους επιθετική ενέργεια από «λευκούς εθνικιστές».

Επίσης η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει κάποιου είδους ελέγχους στην οπλοκατοχή και οπλοχρησία, με το 89% να εγκρίνει τους ελέγχους για το προφίλ των επίδοξων αγοραστών όπλων.

Τέλος, υπολογίσιμη μερίδα Αμερικανών συνδέει τον Τραμπ με τη βία. Το 40% πιστεύει ότι η ρητορική του Τραμπ στο Twitter και στις δημόσιες ομιλίες του ευθύνεται «σε μεγάλο βαθμό» για τις ένοπλες επιθέσεις.

Πηγή: USA Today

Οι τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθεί ο Τραμπ: Προτιμά το τηλεοπτικό δίκτυο ΟΑΝΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: