Εκτός κινδύνου ο 6χρονος που έπεσε από την Tate Modern: Υπό κράτηση ο 17χρονος [videos]

Η γκαλερί Tate Modern. EPA, NEIL HALL




Δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του πλέον το εξάχρονο αγόρι που το απόγευμα της Κυριακής έπεσε από το παρατηρητήριο του δεκάτου ορόφου της Tate Modern στο Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC που επικαλείται εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

  • Η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται ως «ελαφρώς βελτιωμένη» και «σταθερή αλλά ακόμα κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται ότι υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται ένας 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι έσπρωξε το μικρό αγόρι, το οποίο προσέκρουσε τελικά στη προεκτεταμένη οροφή του πέμπτου ορόφου της γκαλερί σύγχρονης τέχνης.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο-ασθενοφόρο, αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος».

Η γκαλερί έμεινε προσωρινά κλειδωμένη, χωρίς να επιτρέπεται στους επισκέπτες να φύγουν. Πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν τη μαρτυρία τους στην αστυνομία.

Κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν το γδούπο την πρόσκρουσης του εξάχρονου και μια γυναίκα να ουρλιάζει «πού είναι ο γιος μου» ή «είναι ο γιος μου!».

Η Tate Modern ήταν το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2018 με 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Πολλά παιδιά είναι συνήθως μεταξύ των επισκεπτών το καλοκαίρι, αφού έχουν κλείσει τα σχολεία.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο 05/08/2019

Συνελήφθη 17χρονος στη Βρετανία: Έσπρωξε 6χρονο από τον 10ο όροφο της Tate Modern

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: