Εκλογές στην Κύπρο για νέο δήμαρχο Αμμοχώστου: Στις 8:00 μ.μ. το αποτέλεσμα

File Photo: Η παραλία της Δερύνειας στην κατεχόμενη Κύπρο. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Άνοιξαν στις επτά το πρωί οι κάλπες για τις εκλογές που διεξάγονται σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, για ανάδειξη νέου Δημάρχου Αμμοχώστου μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής, Έφορος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης, «οι κάλπες άνοιξαν κανονικά σε όλα τα εκλογικά κέντρα και οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα με μία ώρα διακοπή από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι».

  • Οι εγγεγραμμένοι εκλογείς ανέρχονται στις 31,589. Στην επαρχία Λεμεσού βρίσκονται οι πιο πολλοί ψηφοφόροι που ανέρχονται γύρω στους 12,500, στην επαρχία Λάρνακας γύρω στις 10 χιλιάδες, στην Λευκωσία είναι 4,500, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 3,500 ενώ στην επαρχία Πάφου υπάρχουν 1,200 εκλογείς.

Θα λειτουργήσουν συνολικά 44 εκλογικά κέντρα, δηλαδή τέσσερα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επτά στη Λευκωσία, 13 στη Λάρνακα, 19 στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο. Φέτος θα λειτουργήσουν δέκα εκλογικά κέντρα λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που λειτούργησαν στις δημοτικές εκλογές του 2016.

  • Το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00.

Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου θα γίνει αύριο Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου υποβλήθηκαν πέντε υποψηφιότητες. Συγκεκριμένα υποψηφιότητα υπέβαλε ο Λίνος Παπαγιάννης που υποστηρίζεται από το ΕΛΑΜ και τέσσερις ανεξάρτητοι υποψήφιοι οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Ιωάννου Σίμος, Κάρουλλας Νίκος, Λόρδος Ανδρέας και Σταυρή Γεώργιος.

ΚΥΠΕ
25/08/2019

Από πότε το ψευδοκράτος αδειοδοτεί Τουρκία για εξορύξεις στην ΑΟΖ; Νέες προκλητικές δηλώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: