Είναι το Ισραήλ πίσω από μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταξύ Συρίας και Ιράκ;

File Photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερη έκρηξη σε οπλοστάσιο της οργάνωσης Sayid al-Shuhadaa, τμήμα της al-Hashd al-Shaabi, κοντά στη Βαγδάτη. EPA, MURTAJA LATEEF




Η ισχυρή ιρακινή παραστρατιωτική δύναμη Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ αλ-Σάαμπι) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από μια επίθεση σήμερα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην οποία σκοτώθηκε ένας από τους μαχητές στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

“Ισραηλινά αεροσκάφη (…) στόχευσαν τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε ιρακινό έδαφος”, ανέφερε σε ανακοίνωση η συμμαχία αυτή που συγκροτείται από διάφορες ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες.

Η παραστρατιωτική δύναμη ανακοίνωσε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε στην επίθεση και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά. “Αυτή η ωμή επίθεση σημειώθηκε με την αεροπορική κάλυψη αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από την περιοχή, και ενός μεγάλου αεροσκάφους για να παρακολουθείται η περιοχή κοντά στο σημείο του συμβάντος”, πρόσθεσε.

Η παραστρατιωτική δύναμη διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε “στην επαρχία Αλ-Ανμπαρ, 15 χλμ. από τα συριακά σύνορα”.

Η επίθεση σημειώνεται ένα μήνα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις στις βάσεις της Χασντ, τις οποίες στέλεχος της παραστρατιωτικής δύναμης αρχικά απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης βοήθησαν τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις να νικήσουν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2017.

Η συμμαχία αυτή αντιτίθεται στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που στήριξε το Ιράκ στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στις βάσεις των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Βαγδάτη, Iraq

Ο Ζαρίφ είπε ότι συνάντησε τον Μακρόν και ότι προσκλήθηκε με τη “σύμφωνη γνώμη” των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: