Έχει και η Γερμανία τον … Αντετοκούνμπο της: Βάζει πλώρη για την Κίνα με τον Σρέντερ [video]

Οι Γερμανοί επιστρατεύουν το δικό τους μεγάλο αστέρι του NBA, τον Ντένις Σρέντερ των Oklahoma City Thunder. Photo via Twitter, basketeurope




Ελλάδα-Γερμανία, βίοι παράλληλοι στο μπάσκετ: Όπως η “Επίσημη Αγαπημένη”, έτσι και η Εθνική Γερμανίας πηγαίνει με φιλοδοξίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, που αρχίζει στις 31 Αυγούστου. Όπως οι Έλληνες στο περίφημο τουρνουά “Ακρόπολις”, έτσι και οι Γερμανοί δίνουν φιλικά προετοιμασίας στο Supercup του Αμβούργου (αν και με υποδεέστερους αντιπάλους).

Κι αν η Ελλάδα στηρίζεται στον οίστρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Γερμανοί επιστρατεύουν το δικό τους μεγάλο αστέρι του NBA, τον Ντένις Σρέντερ των Oklahoma City Thunder.

Στο πρώτο παιχνίδι του Supercup με την Ουγγαρία ο Σρέντερ ήταν οργανωτής, πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.
Την ίδια στιγμή όμως, επέδειξε ιδιαίτερα ομαδικό πνεύμα, κάτι που επαινεί δημοσίως o προπονητής της Εθνικής Γερμανίας Χένρικ Ρεντλ: “Όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω του, λογικό είναι, αλλά νομίζω ότι και ο ίδιος εντάχθηκε απόλυτα στην ομάδα”, επισημαίνει ο παλαιός άσος της Άλμπα Βερολίνου. “Είχε καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του, έπαιζε γερή άμυνα, έδινε κατευθύνσεις, οι πάσες του ήταν πολύ καλές, σκόραρε κιόλας. Είναι πολύ καλό για την ομάδα ότι βρίσκεται σε φόρμα, αλλά βάζει και τους άλλους στο παιχνίδι…”

Ξεφεύγοντας από τη σκιά του Νοβίτσκι
Το 2005, όταν ο Νοβίτσκι οδηγεί τη Γερμανία στον τελικό του Eurobasket, ο Σρέντερ είναι μόλις 12 ετών. Μάλλον δεν φαντάζεται ότι κάποτε θα έπαιζε μαζί με τον Νοβίτσκι στο NBA. Δέκα χρόνια αργότερα ο Great Nowitzky, όπως τον αποκάλεσε πρόσφατα ο βιογράφος του Τόμας Πλέτσινγκερ, αποχαιρετά την Εθνική Ομάδα και ανοίγει τον δρόμο στα νέα ταλέντα. Είχε έρθει η ώρα του Ντένις Σρέντερ.

Αυτή τη στιγμή παίζουν στην Εθνική Γερμανίας πέντε παίκτες του ΝΒΑ. Διεθνή εμπειρία έχουν και άλλοι, όπως ο Ισμέτ Ακπινάρ που παίζει στην τουρκική Μπεσίκτας ή ο Ρόμπιν Μπέντσινγκ που αγωνίζεται στη Σαραγόσα. Λογικό είναι να ανεβαίνει ο πήχης για την ομάδα του Χένρικ Ρεντλ, ο οποία όμως έδειξε και αδυναμίες στο Supercup του Αμβούργου απέναντι σε ομάδες όπως η Τσεχία και η Ουγγαρία που δεν ανήκουν στην ελίτ του παγκίσμιου μπάσκετ. Ο Ρεντλ το παραδέχεται, αλλά υπόσχεται βελτίωση μέχρι την Κίνα: “Θα πρέπει σίγουρα να αναλύσουμε κάποιες φάσεις για να βελτιωθούμε. Αλλά γι αυτό κάνουμε και την προετοιμασία, για να γινόμαστε καλύτεροι”, λέει ο Γερμανός προπονητής.

Φαβορί για μετάλλιο;

Ένας πρώην προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, ο Σέρβος Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του: “Αυτή η Γερμανία” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, “θυμίζει τη γενιά του ’93, στην οποία ανήκε και ο ίδιος ο Ρεντλ, είναι μια φουρνιά που έχει ταιριάξει καλά μαζί και προβάλλει ως φαβορί για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας”.

Τί λέει για όλα αυτά ο Ντένις Σρέντερ; Στο Supercup ο νέος ηγέτης της Εθνικής Γερμανίας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Κι έτσι την ανάλυση ανέλαβε ο συμπαίκτης του Ντάνιελ Τάις, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η ομάδα έδειξε και αδυναμίες, ιδιαίτερα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου απέναντι στην Ουγγαρία, όταν φάνηκε να εφησυχάζει με τη διαφορά των είκοσι πόντων που είχε εξασφαλίσει μέχρι τότε. “Κάποια στιγμή η απόδοσή μας έπεσε κατακόρυφα, ίσως νομίζαμε ότι θα ήταν εύκολο το παιχνίδι, οπότε θέλαμε να ξεκουραστούμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι…”, λέει ο Ντάνιελ Τάις.

ΠΗΓΗ: DW

Πάμε για το τρία στα τρία και για την πρωτιά στο τουρνουά Ακρόπολις: Κόντρα στη Σερβία η Εθνική [videos, photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: