Δυσφορία Φρεντέρικσεν από ακύρωση επίσκεψης Τραμπ: “Δεν υπάρχει κρίση” στις σχέσεις των δύο

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν κάνει δηλώσεις στον τύπο μετά την ακύρωση από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, Κοπεγχάγη, Δανία, Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019. EPA, Mads Claus Rasmussen, DENMARK OUT
Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, από την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόρριψη της προσφοράς του να αγοράσει τη Γροιλανδία, διαβεβαιώνοντας, εντούτοις, ότι «δεν υπάρχει κρίση» στις σχέσεις Κοπεγχάγης-Ουάσιγκτον.

«Είμαι προφανώς ενοχλημένη και έχω εκπλαγεί από την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου» δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

  • Όμως , οι σχέσεις «Δανίας- ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κρίση» υπογράμμισε η ίδια, σημειώνοντας πως η πρόσκληση της χώρας της «ισχύει».

«Η ακύρωση της επίσκεψης δεν αλλάζει την καλή σχέση μεταξύ της Δανίας και των ΗΠΑ» τόνισε η Φρεντέρικσεν.

  • Η πρωθυπουργός της Δανίας επανέλαβε, επίσης, ότι η Γροιλανδία δεν διατίθεται προς πώληση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Δανία, για τις 2-3 Σεπτεμβρίου, ακυρώνεται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, DPA

Ο Τραμπ ακύρωσε επίσκεψη στη Δανία γιατί δεν πουλά τη Γροιλανδία: Δήλωση από τα Ανάκτορα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal