Δυο πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, παρά το «όμορφο γράμμα» του ηγέτη της στον Τραμπ

File photo: δυο πυραυλικές δοκιμές πραγματοποίησε εκ νέου η Βόρεια Κορέα. Photo: Pixabay.com




Σε δοκιμαστική εκτόξευση δυο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προχώρησε εκ νέου η Βόρεια Κορέα, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε “ένα όμορφο γράμμα” με μια “μικρή συγνώμη” από τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του, Κιμ Γιον Ουν.

Όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, οι πύραυλοι πιστεύεται ότι είναι μικρού βεληνεκούς και εκτοξεύτηκαν στην θάλασσα.

Εάν οι εκτοξεύσεις αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ακόμη παράβαση 11 αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως η σημερινή πυραυλική δραστηριότητας ήρθε μια μέρα μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έλαβε «ένα πολύ όμορφο γράμμα» από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιον Ουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει χθες ότι ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα εν εξελίξει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας. «Νομίζω πως θα έχουμε άλλη μια συνάντηση» είχε προσθέσει ο Τραμπ, επισημαίνοντας πως ο Κιμ του  ζήτησε «μια μικρή συγνώμη για τις δοκιμές μικρού βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων».

Οι δοκιμές στις οποίες αναφέρθηκε ο Κιμ στην επιστολή του στον Τραμπ είχαν γίνει στις 25 Ιουλίου κι ήταν οι πρώτες μετά την συνάντηση Τραμπ – Κιμ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της κορεατικής χερσονήσου τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή: BBC

Η Βόρεια Κορέα θέλει να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά, λέει ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: