Δεύτερη συστοιχία S-400 αποστέλλεται στην Τουρκία, δήλωσε ο Πούτιν: Σε ένα μήνα η άφιξη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (μπροστά Δ) επισκέπτεται την Διεθνή Έκθεση MAKS 2019, Μόσχα, Ρωσία, Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019. EPA, ALEXEY NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN, POOL




Άλλη μία συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στέλνει σήμερα Τρίτη, 28 Αυγούστου, προς την Τουρκία η Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

  • «Άλλη μια παράδοση έγινε σήμερα το πρωί», είπε ο Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση μιας δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400 άρχισε σήμερα και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Στις αρχές 2020 ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών

  • Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey που κατασκευάζει τους S-400, Γιαν Νοβίκοφ, ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών στον χειρισμό των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων θα πραγματοποιηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τις 2 Ιανουαρίου 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey έκανε τη δήλωση αυτή όταν ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκαν το περίπτερο της επιχείρησης στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.

  • «Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Μετά από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαστε ανοικτοί για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με περαιτέρω παραδόσεις», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Ο Πούτιν έδειξε στον Ερντογάν από κοντά τα νέα Sukhoi Su-57, 5ης γενιάς: Θα τα αγοράσει κιόλας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: