Χάλκινο μετάλλιο για την Κύπρο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας στο Παρίσι

O μαθητής, Ιωάννου Αυγουστίνος, στην 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας IChO 2019. ΚΥΠΕ




Χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο μαθητής, Ιωάννου Αυγουστίνος, στην 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας IChO 2019 που διεξήχθη στο Παρίσι από τις 21 μέχρι τις 30 Ιουλίου 2019. Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν ογδόντα χώρες από όλο τον κόσμο και ο συνολικός αριθμός των μαθητών που διαγωνίστηκαν ξεπερνούσε τους τριακόσιους.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσα από μια διαδικασία εργαστηριακών και θεωρητικών εξετάσεων, με πάρα πολύ ψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, η Κυπριακή Ομάδα Χημείας, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με το μαθητή Ιωάννου Αυγουστίνο να αποσπά χάλκινο μετάλλιο.
  • Την Κύπρο εκπροσώπησαν οι μαθητές, Ιωάννου Αυγουστίνος από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη, Λεμεσού, Κέστορας Ιωάννης από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης, Κάρυος Κυριάκος από το Λύκειο Κοκκινοχωριών «Φώτη Πίττα» και Παλόχης Χρίστος από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας.

Τους μαθητές συνόδευσαν και στήριξαν κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας Χημείας οι εκπαιδευτικοί Στέλλα Ιωάννου Λουκαΐδου, Β.Δ.Α Χημείας και Γιώργος Μηλιώτης, καθηγητής Χημείας.

H διοργάνωση των Ολυμπιάδων Χημείας για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αλλά και πιο ελπιδοφόρες δράσεις της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών γιατί αν πραγματικά, σημειώνεται, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας εκεί είναι που πρέπει να επενδύσουμε, στους μαθητές μας, στους νέους μας και στην επιστήμη.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
02/08/2019

Άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των αναφορών του Μητροπολίτη Μόρφου από Αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: