Αυτοκτόνησε ο νεαρός δράστης της επίθεσης στο Γκιλρόι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Αστυνομικοί της Σάντα Κρουζ ομιλούν με παρευρισκόμενους πωλητές στο Φεστιβάλ Φαγητού στο Γκιλρόι στον απόηχο της ένοπλης επίθεσης, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. EPA, JOHN G. MABANGLO




Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του 19ρονου που άνοιξε πυρ, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δέκα και πλέον την τελευταία ημέρα έκθεσης τροφίμων στο Γκιλρόι της βόρειας Καλιφόρνια την Κυριακή, όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Κομητείας Σάντα Κλάρα χθες Παρασκευή.

  • Το ιατροδικαστικό πόρισμα περί αυτοκτονίας του δράστη της επίθεσης στο Garlic Festival του Γκιλρόι αντιφάσκει με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, κατά την οποία αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στον χώρο της εκδήλωσης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ένοπλο και τον εξουδετέρωσαν μερικά λεπτά αφότου άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο όπου διεξαγόταν το γαστρονομικό φεστιβάλ.

Ο 19χρονος Γουίλιαμ Σαντίνο Λεγκάν είχε αφήσει να πλανάται η απειλή επίθεσης στην έκθεση και είχε εκφράσει ακροδεξιές απόψεις σε αναρτήσεις του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μερικές ημέρες πριν διαπράξει την μαζική εξαπόλυση πυρών (σ.σ.: mass shooting) της περασμένης Κυριακής.

Με πληροφορίες KYΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τέσσερις νεκροί, 15 τραυματίες στην επίθεση στο φεστιβάλ τροφίμων στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: