Αυτό είναι το σημείο που έβαλαν φωτιά οι εμπρηστές στην Εύβοια: Αποκάλυψη του OPEN [videos]

File Photo: Το σημείο του εμπρησμού στην Εύβοια παρουσίασε το Open TV. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ντία Τζανετέα




Tο σενάριο εμπρησμού για τη φωτιά στην Εύβοια, όπως το αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Open Tv την Πέμπτη, επιβεβαιώνεται απόλυτα από τους αρμόδιους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία, τα οποία μάλιστα προκάλεσαν ισάριθμες ανεξάρτητες εστίες φωτιάς κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς- καταφύγιο Αγριλίτσας- κοντά και στην μονή Μακρυμάλλης.

Την Παρασκευή το Open Tv προχώρησε ακόμη περισσότερο το ρεπορτάζ κι έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο όπου ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές της Ευβοίας έβαλε τη φωτιά που προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή. Στις φωτογραφίες ντοκουμέντο αποκαλύπτονται τα τρία διαφορετικά σημεία όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τα σημεία που επέλεξε ο δράστης δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο και δίπλα σε πυκνό πευκοδάσος.

Το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τη σύλληψη του δράστη συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής το οποίο σαρώνει την περιοχή.

Τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς

Στο ίδιο ρεπορτάζ, περιγράφονται τα πρώτα λεπτά της καταστροφικής πυρκαγιάς. Πιο συγκεκρκιμένα, τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου, τα μέλη του συλλόγου δασοπροστασίας Ψαχνών μαζί με εθελοντές περνούν με αυτοθυσία μέσα από το πύρινο μέτωπο που έχει μετατρέψει την κεντρική Εύβοια σε κόλαση.

Είναι τα πρώτα λεπτά της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια και στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Open καταγράφεται η πραγματική εικόνα της πυρκαγιάς που έκανε τα πάντα στάχτη στο πέρασμά της.

Στο κόκκινο και η αγωνία στο κέντρο της Πυροσβεστικής στην Χαλκίδα που προσπαθεί να συντονίσει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Οι διάλογοι που ακούγονται στο ρεπορτάζ είναι αποκαλυπτικοί για την κατάσταση που επικρατούσε στα πρώτα λεπτά της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ-OPEN

Στην Εύβοια το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων: Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: