Απίστευτος ισχυρισμός Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ θα αποσύρει τους στρατιώτες του από Συρία

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούογλου. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τις περιοχές της Βόρειας Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι του YPG, όπου θα πραγματοποιηθεί η τουρκική επιχείρηση, ισχυρίστηκε υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

  • Την πληροφορία διακίνησε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, αλλά μέχρι της στιγμής δεν έχει μεταδοθεί από άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Εικάζουμε ότι μπορεί να είναι επανάληψη της παλιάς κουβέντας του Προέδρου Τραμπ προς τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου για απόσυρση των Αμερικανών από τη Συρία, η οποία στο μεταξύ ακυρώθηκε.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε τα εξής σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο:

«Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρό μας, ο αμερικανός πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναχωρήσουν από την περιοχή. Θα συζητήσουμε ζητήματα συνεργασίας μετά την αποχώρηση. Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ζώνη ασφαλείας είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης  ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να καθυστερήσουν την επιβολή ζώνης ασφαλείας και έχει δείξει στην Ουάσιγκτον ότι είναι έτοιμη να στηρίξει με πράξεις τα λόγια της. «Ή θα το κάνουμε μαζί, ή θα το κάνουμε μόνοι μας» σημείωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, που δεν δείχνει η Τουρκία, έχει το θράσος να απαιτεί ο Ακάρ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: