Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο χρηματοδότης των Συντηρητικών, μεγαλοβιομήχανος Ντέιβιντ Κοτς

File Photo: Ο εκλιπών πλέον Ντέιβιντ Κόουκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Koch Industries παρακολουθεί το παιχνίδι μεταξύ των Νικς της Νέας Υόρκης και των Μαϊάμι Χιτ στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. EPA, JUSTIN LANE
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Ντέιβιντ Κοτς, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και, ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους χρηματοδότες συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων.

Ο αδερφός του εκλιπόντος, Τσάρλς Κοτς, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

  • «Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει ο Κοτς στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο Ντέιβιντ ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Ντέιβιντ Κοτς, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Κοτς), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

  • Με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries -μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο Ντέιβιντ Κοτς είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ο Τραμπ απένειμε το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» στον 91χρονο μύθο του μπάσκετ Μπομπ Κούζι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal