Απειλές σε δικαιώματα σε ανατ. Μεσόγειο-Συρία “βλέπει” το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προεδρεύει του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Άγκυρα, Τουρκία, Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2019. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία πραγματοποιείται η φετινή συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ), έγραψαν τα μέλη του στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ το οποίο επισκέφθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίας.

  • Στο βιβλίο έγραψαν συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ εν έτει 2019 ως μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η φετινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν αυξηθεί οι απειλές, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία, η συνέχεια της χώρας μας, η ακεραιότητα του έθνους μας, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα του ψευδοκράτους. Χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την προδοσία της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η πειθαρχία, τα κίνητρα, η ικανότητα αποτροπής και εγρήγορσης έχουν αυξηθεί, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύησή μας ενάντια σε αυτές τις ασύμμετρες απειλές».

Κατά τη συνεδρία υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία κράτησε μιάμιση ώρα αποφασίστηκε όπως αναμενόταν να μην γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του στρατού και παρατάθηκαν απλώς οι θητείες των αρχηγών των τριών όπλων.

ΚΥΠΕ
01/08/2019

Δεύτερος καλύτερος πελάτης της Κύπρου η Τουρκία: Εκατομμύρια ευρώ για τέλη διαδρομής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: