Αντιπερισπασμός Τραμπ με επίθεση στο «φιλελεύθερο, ρατσιστικό Χόλιγουντ» που πυροδοτεί «τη βία και το μίσος»…

Κατά του Χόλιγουντ και των “φιλελεύθερων” που το πλαισιώνουν, στράφηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Photo:Pixabay.com




Εν μέσω αυξανόμενης κατακραυγής για την εν γένει ρητορική του αλλά και ειδικότερα για την στάση του μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στράφηκαν εναντίον του «ρατσιστικού  στον ύψιστο βαθμό» Χόλιγουντ.

Παρότι δεν την κατονομάζει, αφορμή για τα νέα Tweet του Τραμπ είναι η νέα αμφιλεγόμενη ταινία «The Hunt» (Το Κυνήγι) στην οποία ομάδα πλουσίων Αμερικανών οργανώνει ανθρώπινο σαφάρι σκοτώνοντας κατοίκους της επαρχίας.

Η ταινία, της οποίας την προώθηση έχει αναστείλει η Universal Studios,  αναμένεται να προβληθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και περιγράφεται ως μια ταινία με υπερβολική βία, που σατιρίζει τον βαθύ πολιτικό διχασμό μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Η ιδέα; Απλοί άνθρωποι απάγονται σε παραδοσιακά προπύργια του Ρεπουμπλικανού κόμματος και ξυπνούν σε έναν αγρό, σε άγνωστη τοποθεσία. Είναι θηράματα των πλούσιων «ελίτ» που τους κυνηγούν αδίστακτα προς…μέθη και συγκίνηση των τελευταίων.

Η ταινία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις καθώς έρχεται να προβληθεί μετά από τις τελευταίες πολύνεκρες επιθέσεις στο Οχάιο και το Τέξας που έχουν για μια ακόμη φορά σοκάρει τις ΗΠΑ.

«Το Φιλελεύθερο Χόλιγουντ είναι Ρατσιστικό στον ύψιστο βαθμό, με μεγάλο Θυμό και Μίσος!», έγραψε σε tweet ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η ταινία που πρόκειται να προβληθεί είναι γυρισμένη ώστε να ρίξει λάδι στη φωτιά και να προκαλέσει χάος», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί ρητά στο «The Hunt».

«Δημιουργούν τη δική τους βία, και προσπαθούν έπειτα να κατηγορήσουν άλλους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Ρατσιστές και είναι πολύ κακοί για την Χώρα μας!», συμπλήρωσε.

Στην ταινία οι πλούσιοι κυνηγοί αποκαλούν μερικές φορές τα θηράματά τους «ελεεινά», χαρακτηρισμός με τον οποίο η Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών του 2016, είχε αποκαλέσει τους ακραίους υποστηρικτές του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ.

«Πληρώνουμε για τα πάντα, έτσι η χώρα μας ανήκει», λέει ένας από τους χαρακτήρες στο τρέιλερ της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν η Χίλαρι Σουάνκ και η Μπέττυ Γκίλπιν.

Στην επίσημη πάντως σύνοψη της ταινίας, ένας από τους ανθρώπους θηράματα που επαναστατεί, κυνηγά τους βασανιστές του, εξοντώνοντας τον έναν μετά τον άλλον.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: