Αντιδημοκρατική η απόφαση Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή λέει η αντιπολίτευση: Κοινή επιστολή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μιλά στο βρετανικό κοινοβούλιο. EPA, UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT, HANDOUT MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




«Αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι με κοινή τους ανακοίνωση που έστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον του ζητούν είτε να ανακαλέσει την απόφασή του, ή να την θέσει ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ηγέτες του Εργατικού κόμματος, του Εθνικού κόμματος Σκοτίας, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Κόμματος της Ουαλίας, της Ανεξάρτητης Ομάδας για Αλλαγή και των Πρασίνων.

* «Η άποψή μας είναι ότι η πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν υποστηρίζει αυτή την αναστολή και ζητούμε από τον πρωθυπουργό να αναστρέψει την απόφασή του άμεσα, ή να επιτρέψει στους βουλευτές να ψηφίσουν για το κατά πόσο θα πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο», γράφουν στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, αφού καταδικάζουν ως «αντιδημοκρατικές» τις ενέργειες του Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει εντολή από τον λαό για ένα καταστροφικό Brexit χωρίς συμφωνία και ότι ο πρωθυπουργός κλείνει το κοινοβούλιο με μοναδικό στόχο να εμποδίσει τους βουλευτές να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

«Οι ψηφοφόροι στερούνται της ευκαιρίας, διά των αντιπροσώπων τους, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να λογοδοτεί, να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να διασφαλίσουν ότι υπάρχει νομική βάση για οποιαδήποτε ενέργεια δρομολογείται», καταλήγουν.

Η προσπάθεια Κόρμπιν

Να σημειωθεί, ότι την απόπειρα να διακόψει το βρετανικό Κοινοβούλιο «με πολιτικά μέσα» την προσπάθεια του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τις εργασίες του Σώματος, «νομοθετώντας ταχύτατα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναφέροντας ότι οι σχετικές διεργασίες θα γίνουν από την πρώτη κιόλας ημέρα τις έναρξης των εργασιών, την Τρίτη.

Ένα εκατομμύριο υπογραφές

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο την Τετάρτη οι υπογραφές κάτω από το αίτημα πολιτών να ακυρωθεί η απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να ανασταλεί για έναν μήνα και πλέον η λειτουργία του κοινοβουλίου, ως τα μέσα Οκτωβρίου, ήτοι δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του Brexit, καταγράφεται στον ιστότοπο όπου υποβάλλονται και καταμετρώνται.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στα χέρια 35χρονου δικηγόρου “το τιμόνι” της Ουκρανίας: αρχίζει συνομιλίες με το ΔΝΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: