Ανθεκτική η ρωσική οικονομία, παρά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον τονίζει ο Αντόν Σιλουάνοφ

File Photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν (Α) και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Δ). EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK/KREMLIN, POOL MANDATORY CREDIT
Οι επιπρόσθετες αμερικανικές κυρώσεις ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, αλλά το ρωσικό οικονομικό σύστημα είναι ανθεκτικό απέναντι στις εξωτερικές πιέσεις, διαμηνύει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

«Η Ρωσική οικονομία έχει αποδείξει ήδη πως είναι ανθεκτική στις εξωτερικές πιέσεις κατά τα πρόσφατα έτη», δήλωσε ο Σιλουάνοφ.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε δε πως «όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το χρέος των επιχειρήσεων, είμαστε πεπεισμένοι πως το οικονομικό σύστημα που έχουμε οικοδομήσει μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων σε πιστωτικά μέσα».

Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ (https://www.state.gov/imposition-of-a-second-round-of-sanctions-on-russia-under-the-chemical-and-biological-weapons-control-and-warfare-elimination-act) είχε ανακοινώσει πως με τον νέο κύκλο των κυρώσεων η Ουάσιγκτον αποσκοπεί στην επέκταση κάθε πιστωτικής, ή οικονομοτεχνικής βοήθειας προς τη Ρωσία από διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι ΗΠΑ κλείνουν τη “στρόφιγγα” στη Ρωσία για υπόθεση Σκρίπαλ με νέες οικονομικές κυρώσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal