Άνοδος της θερμοκρασίας και 7 μποφόρ στο Αιγαίο: Οι περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιά [χάρτης]

File Photo: Υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη αλλά και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 34, στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία από 19 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 32 και στη Ρόδο τοπικά έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 27, και στη Κρήτη από 19 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στο μεταξύ όπως κάθε ημέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί με χάρτη για τις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.
Δείτε τον χάρτη.

Πηγή: meteo.gr

 

Θυελλώδεις άνεμοι έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο: Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα [χάρτης]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal