Ακιντζί, Οζερσάι, Τατάρ θέλουν το ψευδοκράτος ‘’Μονακό’’ λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα. Photo via Twitter, @MevlutCavusoglu




Το Κίνημα Αλληλεγγύη, επαναλαμβάνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι είναι αντιτίθεται σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Κατηγορεί τη στάση των κυπριακών κομμάτων και σημειώνει ότι η συμπαιγνία Ακιντζί – Οζερσάι – Τατάρ δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στη μετατροπή του ψευδοκράτους σε «Μονακό» αμέσως μετά την αποτυχία του νέου κύκλου συνομιλιών, όποιος και αν είναι αυτός.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Αλληλεγγύη φορτικά επαναλαμβάνει ότι αντιτίθεται σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ειδικά όπως έχει μετεξελιχθεί μετά από συνεχείς και αλλεπάλληλες υποχωρήσεις και παλινωδίες ετών, όπου οι κόκκινες γραμμές της εκάστοτε κυβέρνησης μας παραβιάζονταν πριν ακόμη αρχίσουν οι όποιες συνομιλίες.

*Εκτιμούμε ότι ούτε η ΔΔΟ που υποστηρίζει ο ΔΗΣΥ, ούτε η ΔΔΟ που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, ούτε η ΔΔΟ με το «καλό περιεχόμενο» μπορεί να γίνουν αποδεκτές από τους Τούρκους. Διότι όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί πλην του Ακιντζί απορρίπτουν ξεκάθαρα λύση ΔΔΟ. Ο δε Ακιντζί απλώς διεκπεραιώνει τον ανατεθέντα σε αυτόν ρόλο.

Και διότι ο συσχετισμός δυνάμεων ανάμεσα και σε Κύπρο και Τουρκία έχει επιδεινωθεί δραματικά σε βάρος της Κύπρου. Ο δε νέος κύκλος συνομιλιών για τον οποίο χαριεντίζονται ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ – Προεδρικό θα οδηγήσει την Τουρκία σε άλλη μια επιτυχία, στο Σχέδιο Β το οποίο εφαρμόζει εδώ και καιρό.

* Η συμπαιγνία Ακιντζί – Οζερσάι – Τατάρ δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στη μετατροπή του ψευδοκράτους σε «Μονακό» αμέσως μετά την αποτυχία του νέου κύκλου συνομιλιών, όποιος και αν είναι αυτός. Ήδη πέτυχαν τον στόχο «του ακριβοδίκαιου διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων»!

Όσον αφορά την πενταμερή, υπενθυμίζουμε προς ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ και Προεδρικό, τον ζήλο με τον οποίο για δεκαετίες απέρριπταν τη σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης υπό αυτή τη μορφή εξαιτίας της μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ αυτή τη στιγμή την αναμένουν ως μάννα εξ ουρανού.

Επειδή όμως δεν είμαστε σε θέση να ανατρέψουμε την ολέθρια πορεία που ακολουθείται, κάνουμε έκκληση στον ΠτΔ σε μια ενδεχόμενη πενταμερή να παρίσταται και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ουσιαστικό ρόλο και όχι ρόλο παρατηρητού, παρόλο που οι πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων μας και των εκπροσώπων τους στην Κομισιόν έχουν «επιτύχει» να πείσουν τους πλείστους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι είναι η Κύπρος που εισέβαλε στην Τουρκία και όχι το αντίθετο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί: Ο Τατάρ και τα… τ/κ “δικαιώματα” στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: