Αγωγή της Τζένης Μπαλατσινού κατά σάιτ που καθημερινά γράφει ψεύδη γι’ αυτήν

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού, αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ




Η Τζένη Μπαλατσινού που πρόσφατα παντρεύτηκε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε σήμερα παρασκευή αγωγή κατά ιστοσελίδας με την κατηγορία ότι δημοσιεύει συστηματικά ψευδείς ειδήσεις για εκείνην.

Ειδικότερα, η κυρία Μπαλατσινού στην αγωγή της την οποία δημοσιεύει αποκλειστικά το Mononews.gr επισημαίνει ότι «επιθυμεί να προστατευθεί ως επαγγελματίας, αλλά κυρίως ως μητέρα, ειδικά ενός ανήλικου αγοριού που βρίσκεται στην ευαίσθητη ηλικία των 12 ετών.»

Όπως αναφέρεται στην αγωγή:

«Στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας της α’ εναγομένης έχουν αναρτηθεί σωρεία δημοσιευμάτων τα οποία αφορούν τόσο το πρόσωπό μου, όσο και πρόσωπα της οικογενείας μου, προβαίνοντας ως εκ τούτου σε έναν άκρως συκοφαντικό, υβριστικό, απαξιωτικό, δυσφημιστικό και με χαρακτηρισμούς έντονα προσβλητικούς, ονειδιστικούς και απαξιωτικούς της τιμής και της υπόληψής μου καταιγισμό αναρτήσεων, διαδίδοντας σε βάρος μου και μάλιστα εξακολουθητικά γεγονότα ψευδέστατα και εξυβριστικά εν γνώσει της αναλήθειας τους που είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να βλάψουν και επέτυχαν να βλάψουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου».

Τα εν λόγω αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα αφορούν τόσο στη σχέση της Τζένης Μπαλατσινού με την πεθερά της όσο και στη σχέση της με τον σύζυγό της και νυν Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Μέσα από παραπλανητικούς τίτλους, όπως υποστηρίζει στην αγωγή της η κ. Μπαλατσινού, η ιστοσελίδα έκανε λόγο για υποτιθέμενες αποκλειστικές πληροφορίες περί εγκυμοσύνης της, ενώ άλλα δημοσιεύματα υπονοούσαν ότι η ίδια υποφέρει από κάποιου είδους σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθώ πώς με τόση ασφάλεια και περισσό θράσος οι εναγόμενοι μέσω της ιστοσελίδας ιδιοκτησίας τους διαδίδουν ασύστολα ψεύδη εν γνώσει της αναλήθειάς τους», αναφέρει η αγωγή σε άλλο σημείο.

Ο προσωπικός της δικηγόρος, Νίκος Αγαπηνός, ο οποίος ανέλαβε το σύνολο των υποθέσεών της, θεωρεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να τιμωρεί την ασυδοσία που κυριαρχεί στον διαδικτυακό τύπο και βάλλει κατά αξιοπρεπών ανθρώπων και επαγγελματιών, καθώς και κατά ανηλίκων, για την αύξηση της επισκεψιμότητας ανυπόληπτων ιστοσελίδων.

Η Τζένη Μπαλατσινού σκοπεύει να καταθέσει το όποιο χρηματικό ποσό εκδικαστεί, σε ειδικούς λογαριασμούς στήριξης των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υπέρ των οποίων ήδη η ίδια έχει συνδράμει με εθελοντική προσωπική εργασία από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: